L'alcalde de Sant Joan admet que els treballadors municipals «potser» estan mal pagats

L'Ajuntament ha demanat a la Diputació que faci un estudi d'equitat "per valorar si existeix aquest desequilibri i per quantificar-lo en cas que sigui cert" | Davant la queixa dels policies assumeix que encara no s'ha negociat la nocturnitat i la festivitat

Redacció
05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 19:40h
Gil Ariso en una imatge d'arxiu
Gil Ariso en una imatge d'arxiu | Aleix Solernou
L'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, considera que les demandes que puguin tenir els agents de la Policia Local "s'han de negociar en el marc de la mesa que hi ha establerta amb el comitè de tots els treballadors", segons ha manifestat a NacióManresa. Cal recordar que el sindicat policial SAP-PL va emetre un comunicat en que assegurava que els policies locals de Sant Joan eren els més mal pagats de l'entorn i que també eren els que més hores feien.

Ariso reconeix que "és possible que els treballadors de l'Ajuntament de Sant Joan -no només la policia- tinguin uns sous més baixos que altres municipis equiparables", i és per això que el govern ha demanat a la Diputació un estudi d'equitat "per valorar si existeix aquest desequilibri i per quantificar-lo en cas que sigui cert". Tot i així, l'alcalde adverteix que els sous dels funcionaris i els treballadors públics municipals "són herència dels governs anteriors, i que nosaltres ens hem trobat limitats per la Llei d'estabilitat pressupostària imposada des de Madrid que ens ha limitat molt a l'hora d'incrementar-los".

Ariso ha volgut deixar clar que "en aquestes negociacions, nosaltres no som la patronal", o sigui, "nosaltres no hi guanyem res tenint uns treballadors mal pagats". Per això existeix des de fa temps una mesa de negociació entre el govern i el comitè "per arribar a acords i buscar fórmules, que a vegades han de ser imaginatives, per a què els treballadors estiguin més contents".

Sobre la queixa específica dels agents de policia, Ariso entén que són el col·lectiu que està menys content amb l'ajuntament "perquè mentre que en altres punts hem avançat, els plusos de nocturnitat, festivitat i algunes dietes encara es troben en un punt inicial de la negociació, i són aspectes que els afecten principalment a ells". Sobre l'altra queixa, la de treballar més hores que altres policies, Ariso ha volgut recordar que "en la nòmina cobren un plus per allargament de jornada", un plus, assegura, "al que no han volgut renunciar quan se'ls ha proposat fer una jornada normal".