La Policia Local de Sant Joan acusa l'alcalde de «manca de sensibilitat» cap a ells

El sindicat SAP-PL denuncia que és la policia pitjor pagada de la comarca i que el còmput d'hores anuals treballades excedeix en gairebé cent la d'altres cossos

Redacció
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 19:13h
Dos agents de la Policia Local de Sant Joan en una imatge d'arxiu
Dos agents de la Policia Local de Sant Joan en una imatge d'arxiu | AjSJV
Els agents de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada no estan gens contents. El sindicat SAP-PL ha emès un comunicat en el qual denuncia les seves condicions de treball i "la manca de voluntat negociadora dels responsables polítics de l'ajuntament".

El col·lectiu professional de la Policia Local ha fet pública "la nul·la voluntat negociadora" del l'alcalde i els responsables polítics del cos, que mostren "manca de sensibilitat" cap a les seves demandes laborals, així com per les condicions "en que es veuen obligats a prestar servei".

Segons el SAP-PL, la plantilla de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada és la pitjor pagada tenint en compte el número d'habitants, "ja que les seves retribucions són bastant inferiors a la mitjana de les policies locals del seu entorn", amb el greuge que també han d'assumir la seguretat pública de Callús. També, segons asseguren, el còmput d'hores anuals treballades excedeix en gairebé cent hores la d'altres policies similars.

A més a més, consideren que els plusos de nocturnitat i festivitat són "irrisoris", i que l'ajuntament incompleix diversos acords sobre les condicions laborals pagades. Finalment, el sindicat també considera que "totes les feines encomanades a la plantilla s'han de fer amb un número d'agents clarament insuficient per al volum de feina d'aquesta població i de Callús".

Tots aquests problemes s'arrosseguen des de fa anys, i, segons la policial, l'actitud "poc receptiva mostrada per l'equip de govern municipal en la darrera reunió mantinguda amb la plantilla i els seus representants sindicals ha generat un pèssim clima laboral, que pot incidir negativament en el servei prestat a la ciutadania".