El Programa de Rehabilitació Cardíaca d'Althaia compleix 10 anys

Aquest dijous, 6 d'abril, tindrà lloc una caminada cardiosaludable amb motiu del desè aniversari i en el marc del dia mundial de l'activitat física

Redacció
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:34h
El Programa de Rehabilitació Cardíaca de la Fundació Althaia compleix deu anys. És un projecte que té per objectius disminuir el risc d'un nou episodi cardíac en els pacients cardiòpates, promoure que segueixin un estil de vida saludable i millorar la seva capacitat funcional a través de la prevenció dels factors de risc cardiovasculars i la pràctica d'exercici físic. Un equip multidisciplinari format per cardiòlegs, infermeres i fisioterapeuta vetlla perquè aquests pacients tinguin els coneixements suficients per aconseguir tenir un autocontrol de la malaltia i, d'aquesta manera, evitar el risc de possibles recaigudes. 

Amb motiu de l'aniversari i en el marc del dia mundial de l'activitat física, s'organitza una caminada cardiosaludable que se celebrarà aquest dijous, 6 d'abril. Se sortirà a dos quarts de sis de la tarda del Parc de l'Agulla, es recorrerà el camí de la Sèquia fins al Mas de Sant Iscle i es tornarà al lloc de sortida. El punt de trobada és el Centre de Visitants del Parc de la Sèquia. És previst dur a terme una altra caminada cardiosaludable el dia 29 de setembre amb motiu del dia mundial del cor.

Educació sanitària i exercici físic

L'any 2007 es va iniciar, des del Servei de Cardiologia i el Servei de Rehabilitació, l'atenció al pacient amb cardiopatia. El programa engloba dues fases:

- Fase hospitalària: s'inicia l'educació sobre la pròpia malaltia i l'exercici físic.
- Fase ambulatòria: es realitza seguiment per part d'infermeria entre els 6-9 mesos posteriors a l'alta hospitalària. També se'ls ofereix la possibilitat d'assistir a sessions d'exercici físic supervisat per professionals de fisioteràpia.

Paral·lelament, des del 2013 es porta a terme una Escola de Salut de Cardiologia dirigida a pacients que realitzen seguiment i als seus familiars. En aquest marc, es porten a terme xerrades informatives per reforçar i ampliar els coneixements que s'han anat treballant al llarg del seguiment.