Un singular Rèquiem de Mozart obre la Setmana Santa a Montserrat

L'Escolania i l'ONCA, sota la direcció de Llorenç Castelló, protagonitzaran el diumenge 9 d'abril, a les 21h, el tradicional Concert de Rams a la Basílica

Basílica de Santa Maria de Montserrat
Basílica de Santa Maria de Montserrat | AbM
Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:06h
Diumenge de Rams, 9 d'abril, a les 21h, tindrà lloc el tradicional Concert de Setmana Santa a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, amb el suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, que enguany protagonitzen l'Escolania de Montserrat, l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), l'organista Mercè Sanchis, la soprano Júlia Farrés-Llongueras, el tenor Carles Prat, l'alto Elisenda Arquimbau i el baix Germán de la Riva. Interpretaran, sota la direcció Llorenç Castelló, tres Responsoris de Setmana Santa del P. Narcís Casanoves, el Magnificat del P. Anselm Viola i el Rèquiem Kv. 626 de W. A. Mozart. L'entrada serà lliure. 

Aquest concert també es podrà seguir en directe a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local, de Montserrat Ràdio (100,6FM / www.montserratradio.cat) i de Montserrat TV (www.montserratcomunicacio.cat). A les 23h es podrà veure també per les TV de la Xarxa de Comunicació Local que no l'hagin emès en directe i pel canal 159 de Movistar+. 

Els tres Responsoris de Setmana Santa del P. Narcís Casanoves (1747-1799): Seniores populi, Amicus meus i Judas mercator pessimus; i el Magnificat del P. Anselm Viola (1738-1798) seran el preludi d'un singular Rèquiem Kv. 626 de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), que interpretaran les veus blanques de l'Escolania de Montserrat. Serà una de les poques vegades que escoltarem una missa de difunts cantada per infants. A Montserrat es podrà escoltar un Rèquiem amb un color vocal diferent, sense la maduresa vocal que proporciona un cor d'adults, però amb la frescor i el singular color de les veus de l'Escolania, interpretat juntament amb la Capella de Música de Montserrat i l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra –dirigida per Gerard Claret-. 

Amb el suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX col·laboren, un any més, amb el Monestir de Montserrat en l'organització d'aquest concert, seguint la tradició de les obres socials de les antigues caixes d'estalvis. Aquest concert forma part del conjunt d'activitats artístiques al qual continuen donant suport, com a mostra del seu compromís amb el país, amb les persones i amb el teixit social dels territoris d'actuació.