Sis hores per rescatar dos escaladors atrapats al Cavall Bernat de Montserrat

Els afectats presentaven símptomes lleus d’hipotèrmia i se’ls havia enganxat la corda en el ràpel, quedant a 140 metres del terra

Rescat dels dos escaladors de Montserrat
Rescat dels dos escaladors de Montserrat | Bombers
ACN
01 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:00h
Els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta passada nit i matinada en el rescat de dos escaladors atrapats al Cavall Bernat de Montserrat, entre els termes municipals de Marganell i Monistrol (Bages). L’avís de l’incident es va rebre a les 19.51 hores de divendres després que els dos escaladors quedessin atrapats a 140 metres del terra ja que se’ls havia enganxat la corda en el ràpel. El rescat va ser laboriós i complicat per la manca de llum i perquè els dos muntanyencs –de nacionalitat estrangera, un polonès i l’altre irlandès- havien donat com a localització una via equivocada del Cavall Bernat (1.110 metres).

Un cop trobats, efectius del GRAE dels Bombers van procedir a facilitar el seu descens fins a la base de la paret, cap a les 01.24 hores d’aquest dissabte. Els dos escaladors presentaven símptomes lleus d’hipotèrmia i no ha calgut la seva evacuació a un centre hospitalari.