El programa TAS de la Fundació Alícia arriba a 1.500 estudiants de tot l'Estat

Alumnes de secundària cuinant en el marc del programa TAS
Alumnes de secundària cuinant en el marc del programa TAS | Fundació Alícia
Redacció
31 de març del 2017
Actualitzat a les 11:48h
Un total de 40 instituts d'arreu de l'Estat espanyol han participat, durant aquest curs, al programa TAS, una iniciativa ideada pels treballadors de la Fundació Alícia que té l'objectiu de millorar els hàbits de salut dels alumnes de 3r d'ESO mitjançant la cuina i fomentant l'activitat física. 

Es tracta d'un programa online i gratuït que consta de diferents activitats que es duen a terme de manera paral·lela tant a l'aula (a través de sessions teòriques i pràctiques) com a fora d'ella (en forma de reptes i deures per als alumnes). 

Dels 40 instituts participants al projecte, 14 són catalans. Això vol dir que, traduït en nombre d'alumnes, a l'Estat espanyol n'hi han participat 1.500 i d'aquests, 620 són catalans.

El TAS és un itinerari de treball que s'inicia amb un diagnòstic dels hàbits alimentaris i de l'activitat física de la classe participant. A partir d'aquest, es dissenya i es desenvolupa una proposa de millora, que s'avalua al centre i s'explica si ha funcionat o no.

Des de la Fundació Alícia s'han posat a disposició dels instituts diverses modalitats per a treballar els aspectes en qüestió. S'hi troba l'itinerari Exprés (que dura 12 hores); el Trimestral (que consta de 22 sessions); el de Tutoria (de 22 sessions), i el que funciona com a Optativa (consistent en 30 sessions). En totes aquestes modalitats, les sessions que s'han de dur a terme estan totalment descrites i pautades pels professionals d'Alícia. Tot i així, és necessari que hi hagi un professor o professora que s'encarregui de controlar que es desenvolupa el projecte, ja que, segons Alícia "per aconseguir que el programa funcioni és imprescindible una bona coordinació entre el professor responsable i la resta de professors implicats".

Tots els instituts interessats a incloure aquest programa a les aules, poden consultar la pàgina web del TAS. Allà hi trobaran tota la informació sobre la iniciativa i sobre el procés d'inscripció, que encara roman obert.