Primer sector

Navàs explora la creació d'un Banc de Terres per incentivar la producció agroecològica

Pretén crear un registre de finques en desús on els propietaris estiguin disposats a arrendar-los i l'ajuntament posar-hi en contacte persones interessades a treballar-les

per Redacció, 30 de març de 2017 a les 09:13 |
Navàs vol desenvolupar un banc de terres | AjNvs
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el marc del projecte de Sobirania Alimentària, que ha engegat l'Ajuntament de Navàs, s'estudia la possibilitat de la creació d'un Banc de Terres que busca apropar propietaris de terrenys agrícoles en desús i persones interessades en dedicar-se a l'agricultura ecològica.

L'objectiu és reactivar l'activitat agrària, generar i consolidar ocupació i riquesa estable, sostenible i responsable al territori, tot apostant per un model de producció, comercialització, distribució, transformació i consum d'aliments agroecològics i de proximitat. Aquestes primeres trobades, la primera de les quals es va recentment a Palà de Torroella, són una primera presa de contacte per explicar el projecte i fer una primera anàlisi de la viabilitat d'un banc de terres al municipi de Navàs i entorn. Així, aquest divendres 31 de març, a les 8 del vespre, hi haurà una trobada a Castelladral.


Hi ha a Catalunya altres experiències de bancs de terres com al Garraf, a les Terres de l'Ebre, al Priorat o a la zona de València, o al ses Illes. El banc de terres pretén crear un registre de finques en desús on els propietaris estiguin disposats a arrendar-los i l'ajuntament posar-hi en contacte persones interessades a treballar-les, i crear petites economies.

 

Participació