Montserrat acull dissabte la 16a edició de l'Acte Acadèmic del Col·legi de Metges

La cita pretén servir de punt de trobada dels metges de la comarca i el públic en general, i es convoca com una tarda d'oci i cultura

Redacció
29 de març del 2017
Actualitzat a les 11:50h
L'Arxiu Històric de Ciències de la Salut del CoMB Simeó Selga i Ubach, amb el suport de la Junta comarcal del Bages, organitza la 16a edició de l'Acte Acadèmic de Montserrat. La jornada tindrà lloc el proper dissabte, dia 1 d'abril, a les 5 de la tarda, a la Sala de la Façana de l'Abadia de Montserrat.

L'Acte Acadèmic de Montserrat és una cita que convoquen anualment, des de 2002 i sempre pels volts de la primavera, l'Arxiu Històric i la delegació bagenca del Col·legi de Metges de Barcelona. La cita pretén servir de punt de trobada dels metges de la comarca i el públic en general, i es convoca com una tarda d'oci i cultura, atès que inclou una conferència sobre qüestions d'actualitat sanitària i un concert de música.

Enguany, Josep Maria Soler, abat de Montserrat; Jaume Padrós, president del CoMB; Pere Bonet, president de la Junta comarcal del Bages del CoMB i Lluís Guerrero, president de l'Arxiu Històric de Ciències de la Salut del CoMB, donaran la benvinguda a l'acte i en faran la presentació. La conferència anirà a càrrec del manresà Pere Santamaria, catedràtic d'immunologia de la Universitat de Calgary (Canadà) i líder de grup de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, qui parlarà sobre “Una nova classe de fàrmacs per tractar malalties autoimmunes sense perjudicar la immunitat general”.

L'acte es completarà amb un concert del grup de jazz Ivó Quartet i una visita a la basílica. Podeu accedir al programa complet amb l'horari al següent enllaç.