El cor Incordis i una coral social de Brussel·les oferiran un concert a Manresa

Interpretaran cançons de lluita dissabte a la sala d'actes del Conservatori de Música de Manresa

Membres de la coral InCordis i de la Rue de la Victoire a Brussel·les
Membres de la coral InCordis i de la Rue de la Victoire a Brussel·les | InCordis
Redacció
29 de març del 2017
Actualitzat el 30 de març a les 16:05h
El proper dissabte, 1 d'abril, a les 7 de la tarda, a la Sala d'Actes del Conservatori Municipal de Música de Manresa el cor Incordis, de Manresa, i la coral Rue de la Victoire, de Brussel·les, oferiran un concert conjunt basat en un repertori de cançons de lluita.

El cor Incordis es va fundar el maig del 2013 a redós de l'Ateneu La Sèquia, de Manresa. Des de la seva fundació ha centrat el seu repertori en cants de lluita i cants per a la igualtat i la solidaritat, i tant ha actuat en concerts com ha posat la seva veu en actes reivindicatius d'índole diversa. Al llarg d'aquest anys ha estat a actiu també a l'hora de promoure les relacions entre els diversos cors socials de Catalunya. En aquests moments l'integren més de 30 cantaires.

La coral Rue de la Victoire es va formar ara fa vuit anys en el si de la Unió Progressista dels Jueus de Bèlgica, hereva de la Solidaritat Jueva, creada a Brussel·les el 1939 per militants revolucionaris jueus, immigrants provinents de l'Europa de l'Est, comunistes o sortits de medis antifeixistes. Aquesta organització es considera diasporista, és a dir, que agrupa persones que han fet l'opció de viure on l'atzar de les migracions de generacions passades els hagi portat a néixer.

Aquestes dues corals presentaran un repertori de cançons de lluita, de solidaritat, de revolta, provinents de contextos molt diversos: la guerra civil espanyola, la revolució dels clavells de Portugal, les lluites per la terra a Amèrica del Sud, l'antimilitarisme, la resistència al feixisme, entre d’altres.

La primera part correrà a càrrec de la coral convidada; la segona, a càrrec del cor de Manresa, i la tercera, de tots dos grups conjuntament. El concert es finançarà amb taquilla inversa.