La Serreta de Santpedor dirà adéu als barracons després de 10 anys

La Generalitat s'ha compromès, davant l'ajuntament del municipi i de la direcció del centre educatiu, a començar les obres per aixecar la nova escola aquest mateix any

L’equip directiu de la Serra, amb la directora al centre, Elisabet Costa i l'actual cap d’estudis i futur director, Guifré Dalmau
L’equip directiu de la Serra, amb la directora al centre, Elisabet Costa i l'actual cap d’estudis i futur director, Guifré Dalmau | AjSPDR
Redacció
27 de març del 2017
Actualitzat el 28 de març a les 10:37h
Una visita de treball per posar sobre la taula el punt de situació de l'escola pública la Serreta ha servit aquest dilluns, 27 de març, a la tarda, per anunciar a la direcció del centre i a l'Ajuntament de Santpedor que aquest any es licitarà el projecte per aixecar la nova escola. Amb aquest anunci es posa fil a l'agulla per acabar amb la situació de temporalitat amb l'escolarització en barracons que viu el centre des que va néixer ara fa deu anys.

El director general de centres públics, Lluís Baulenas, acompanyat del cap del departament d'ensenyament als serveis territorials de la Catalunya Central, Antoni Massegú han visitat l'escola La Serreta amb l'alcalde Xavier Codina i el regidor d'ensenyament, Agustí Comas. Abans han visitat l'Ajuntament de Santpedor on han fet una reunió prèvia i Baulenas ha signat en el llibre d'honor de Santpedor. 

Els representants de la Generalitat s'han compromès amb la direcció, l'AMPA i l'ajuntament a fer els passos necessaris per a adjudicar la redacció del projecte de construcció de l'obra. Aquest és el primer pas per fer realitat el nou centre, el mateix any que celebra el seu desè aniversari. Baulenas, que ha elogiat la tasca educativa de la direcció del centr,e ha dit que el següent pas serà treballar de manera coordinada la direcció territorial d'ensenyament, l'ajuntament del municipi, la direcció del centre i l'AMPA de la Serreta perquè el que pretenem "no és només fer una escola sinó que aquesta sigui el resultat d'un projecte educatiu sòlid". Juntament a l'anunci de posar fil a l'agulla per fer realitat la Serreta, Baulenas ha dit que també, al Bages, es tirarà endavant l'escola Pla del Puig de Sant Fruitós, que està en una situació semblant a la Serreta.

Un altre centre educatiu a Santpedor que en el seu moment es va haver d'ampliar amb l'ús de cargoleres és l'IES d'Auro. També s'ha tractat el tema i Baulenas i Massegú han mostrat la seva voluntat de continuar treballant en la direcció de millorar en la mesura del possible els equipaments educatius a Santpedor.

La reunió ha acabat amb somriures. L'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, ha ensenyat els terrenys que ja estan a disposició de la Generalitat per a aixecar la futura escola. De fet, els terrenys on ara estan ubicades les cargoleres són de lloguer, cost que assumeix actualment el poble. Elisabet Costa, directora de la Serreta s'ha mostrat contenta de la bona predisposició del departament d'ensenyament a donar una solució definitiva al centre. Precisament aquest dilluns també s'ha anunciat que la directora donarà, el curs que ve, el relleu a la direcció del centre a l'actual cap d'estudis, Guifré Dalmau, que també ha assistit a la reunió amb una voluntat continuista del treball fet fins ara al centre.
Arxivat a