Manresa i Brussel·les cantaran junts per la igualtat i la solidaritat al Conservatori

Ho faran el dissabte 1 d'abril a les set de la tarda

Redacció
26 de març del 2017
Actualitzat a les 12:01h
El proper dissabte, 1 d'abril, la Sala d'Actes del Conservatori Municipal de Música de Manresa acollirà, a les set de la tarda, un concert conjunt entre el Cor Incordis, de la capital del Bages, i la coral Rue de la Victoie, de Brussel·les.

Es tracta de dues formacions creades amb l'objectiu d'utilitzar el cant com una eina per a combatre les desigualtats socials, per a reivindicar la solidaritat i, també, per a recordar la memòria històrica.

El Cor Incordis va fundar-se el mes de maig del 2013 a redós de l'Ateneu La Sèquia de Manresa. Des de la seva fundació ha centrat el seu repertori en cants de lluita, cants per la igualtat i la solidaritat i tant ha actuat en concerts com posant la seva veu en actes reivindicatius d'índole diversa. Al llarg d'aquest anys ha estat a actiu també a l'hora de promoure les relacions entre els diversos cors socials de Catalunya. En aquests moments l'integren més de 30 cantaires.

Per la seva banda, la coral Rue de la Victoire es va formar ara fa vuit anys en el sí de la Unió Progressista dels Jueus de Bèlgica, hereva de la "Solidaritat Jueva", creada a Brussel·les el 1939 per militants revolucionaris jueus, immigrants provinents de l'Europa de l'Est, comunistes o sortits de medis antifeixistes. Aquesta organització es considera diasporista, és a dir, que agrupa persones que han fet l'opció de viure on l'atzar de les migracions de generacions passades els hagi portat a néixer.

El concert serà obert a tothom i no tindrà un preu fix. Cadascú pagarà el que cregui oportú quan s'acabi, en format taquilla inversa.