El Bages i el Moianès es desperten emblanquinats en el primer cap de setmana de primavera

Malgrat que la situació climàtica s'ha estabilitzat, Protecció Civil manté activades les aletres dels plans INUNCAT i NEUCAT

Redacció
25 de març del 2017
Actualitzat el 27 de març a les 14:07h
Moià ha quedat totalment nevat
Moià ha quedat totalment nevat | Xavier Rius Sant
El Bages i el Moianès s'han llevat, aquest dissabte 25 de març, amb un paisatge nevat, sobretot en els municipis de Calders, Cardona, Sallent, Moià, Navàs, Fals i Castellfollit del Boix. I és que segons ha informat el Meteocat, ha caigut neu entorn als 500 metres i, esporàdicament, fins als 300.

Les precipitacions arriben després de molts dies d'estabilitat atmosfèrica amb una pertorbació que ha provocat un ràpid canvi de temps i que sobretot ha deixat pluges abundants. El Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per acabat l'episodi d'intensitat de pluja aquest matí . 

Malgrat que en aquests moments sembla que la situació climàtica s'ha començat a estabilitzar, Protecció Civil de la Generalitat manté activades les Alertes dels plans INUNCAT i NEUCAT a causa de les incidències derivades tant per la crescuda de rius i rieres a les comarques de Girona i Barcelona com per l'acumulació de neu a l'interior de Tarragona, Lleida i la Catalunya Central on hi ha diverses vies afectades, com l'Eix Transversal, la la BP-1101  (Sant Salvador de Guardiola) i les BP-1103 i B-111, en el terme municipal del Bruc. També ha quedat intransitable la carretera que va de Súria a Castelladral.