Es presenten els resultats de les intervencions arqueològiques al camp de futbol de Cardona

L'arqueòloga municipal Ainhoa Pancorbo va ser l'encarregada d'explicar-los en el marc del cicle de conferències de la Tribuna d'Arqueologia 2016-2017

Redacció
23 de març del 2017
Actualitzat a les 18:15h
Aquest passat dimecres a la tarda, 22 de març, l'arqueòloga municipal de Cardona, Ainhoa Pancorbo, va impartir la xerrada "Resultats de les intervencions arqueològiques al camp de futbol de Cardona" a la sala d'actes del Palau Marc a Barcelona. La conferència, a la qual va assistir el regidor de Patrimoni, Joan Hernández, està emmarcada dintre del cicle de conferències de la Tribuna d'Arqueologia 2016-2017, una activitat organitzada des del Servei d'Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que està considerada com la més prestigiosa dins del seu àmbit.

Segons Ainhoa Pancorbo, s'han trobat restes que corresponen bàsicament a tres horitzons cronològics ben definits. Les estructures més antigues documentades permeten recular fins el darrer quart del segle II aC, època en què es va establir un assentament lligat molt probablement al control de l'explotació de la sal.

Per sobre d'aquestes estructures i tallant un nivell d'època alt imperial, s'ha excavat part d'una necròpolis que ha pogut ser datada, gràcies a les anàlisis de radiocarboni, de mitjan segle IX. 

Finalment, en un dels extrems del camp els treballs van deixar al descobert un seguit d'estructures que corresponen a sengles habitatges d'època baix-medieval que la documentació escrita ha permès identificar com a part del barri de Soldevila, abandonat com a conseqüència de les circumstàncies geopolítiques viscudes a la segona meitat del segle XIV. Fins avui no es tenia cap constància de la riquesa de la seqüència estratigràfica ni de l'existència de cap assentament romà en aquest indret.

Segons Pancorbo,"aquests treballs donen sentit a l'aposta que l'Ajuntament de Cardona ha fet per l'arqueologia municipal i també al treball en equip que s'ha vingut fent en els darrers anys, tant des de l'àrea d'Urbanisme com des de l'Arxiu Històric de Cardona".
Arxivat a