Deu membres del Club Atlètic Manresa es perden a Montserrat i han de ser rescatats en helicòpter

Els deu membres del CAM, entre els que hi havia joves atletes amb edats entre els 12 i els 17 anys, i quatre més d’un club de Sabadell, es van perdre a prop del Montgròs quan intentaven arribar a Sant Jeroni

Redacció
19 de juliol del 2009
576_1248036784elikpoter
576_1248036784elikpoter

Moment en que els joves sortien de l'helicòpter de rescat. Paula Raul Sala

Dos monitors, set joves atletes i un acompanyant del Club Atlètic Manresa es van perdre a la muntanya de Montserrat aquest dissabte mentre intentaven arribar a Sant Jeroni. L’excursió, que no era una iniciativa del club, sinó una sortida particular, la formaven aquestes deu persones vinculades al club manresà i quatre més de Sabadell.

Un dels monitors ja havia fet la ruta amb anterioritat i, en principi, havia de conèixer el camí, però per causes fortuïtes es van trobar donant voltes pel massís sense conèixer l’entorn i en veure que començava a fer-se fosc van decidir trucar als serveis d’emergència. La única indicació que van poder donar, gràcies a la retolació de la muntanya és que eren vora el Montgròs.

En les tasques de rescat hi van intervenir dos helicòpters de Bombers i diversos unitats terrestres que els van portar fins a Collbató. Tant els monitors com els joves atletes no van haver de lamentar més que les esgarrinxades d’anar camp a través i el cansament de gairebé nou hores de caminada.
 

Un helicòpter de rescat en el moment d'atendre l'emergència. Paula Raul Sala