Una cinquantena de dones reflexionen a la Casa Flors Sirera sobre la dona refugiada

Imatge de les dones que van participar en la dinàmica de dimecres
Imatge de les dones que van participar en la dinàmica de dimecres | AjM
Redacció
23 de març del 2017
Actualitzat a les 14:30h
Una cinquantena de dones van participar aquest dimecres, 22 de març, a la Casa Flors Sirera, en l'activitat "I si fossis tu?", organitzada pel Programa de Cooperació i el SIAD Montserrat Roig, per tal de donar a conèixer les dificultats, patiments i lluites dels milions de dones que han de fugir de casa seva per motius polítics, ètnics, culturals o bèl·lics, entre d'altres.
 
Betty Puerto, exiliada colombiana i experta en cultura de pau i resolució de conflictes, va donar a conèixer la seva experiència com a nouvinguda, i la bona rebuda que va tenir per part de la societat catalana, tot i les dificultats, segons va explicar, que suposa començar una nova vida a un país que no té res a veure amb el seu lloc de procedència.
 
Després, i a través d'una dinàmica, les participants van tenir l'oportunitat de posar-se a la pell de diferents personatges per buscar l'empatia amb aquelles persones que han hagut de marxar del seu país i començar de zero en un de nou. 

En acabar la dinàmica es va fer una reflexió entorn els sentiments i pensaments que havia generat l'activitat, per acabar fent propostes de quines poden ser les seves aportacions com a ciutadanes per contribuir a millorar la situació de les persones que arriben a la nostra ciutat buscant una vida digna.
 
Les participants també van poder veure l'exposició "Podries ser tu", elaborada pel Consell Municipal de Solidaritat amb la participació de diverses persones que han ofert el seu testimoni de vida i que busca treballar valors d'acollida a casa nostra. Una d'aquestes dones, l'Eugènia Serra, de 90 anys, també va participar a l'acte oferint un breu i commovedor relat de com va ser el seu camí fins al sud de França fugint de la Guerra Civil.