La UPC impulsa un programa perquè els alumnes de batxillerat coneguin l'enginyeria química

Els estudiants seleccionats podran fer pràctiques al laboratori i participar en seminaris

Redacció
23 de març del 2017
Actualitzat a les 9:38h
La UPC de Manresa (coneguda, també, amb el nom d'EPSEM) va iniciar, el passat dilluns, 20 de març, el programa premium anomenat  Talent d'Enginyeria Química per a la Catalunya Central (TEQxC2). Es tracta d'una iniciativa adreçada als alumnes de batxillerat de les comarques del Bages, el Moianès, l'Anoia, el Berguedà, Osona i el Solsonès que té per objectiu donar-los a conèixer la professió d'enginyeria química mitjançant la realització de pràctiques al laboratori  així com la participació en seminaris impartits per professionals, investigadors i professorat.

Aquest programa pretén omplir un buit en l'oferta d'actuacions en el desvetllament de vocacions pel progrés cientifico-tecnològic de Catalunya. I és que, de fet, habitualment, aquests programes s'adrecen al camp científic o bé a les noves tecnologies, però l'espai de les enginyeries clàssiques com la química no en tenen cap precedent al país.

En la primera edició del TEQxC2 van assistir-hi una trentena d'alumnes i, en la segona ronda, que es durà a terme els dies 26 i 27 de juny, se n'escolliran 30 més. El procés de selecció per a escollir quins estudiants podran accedir al programa parteix del professorat de l'àrea d'experimentals (química) i tecnologia dels instituts públics i concertats. Tots ells podran triar fins a tres persones que estiguin cursant segon de batxillerat i que tinguin un cert talent per la química o l'enginyeria.