ERC Castellgalí demana explicacions a Cristòfol Gimeno pel cas Catalunya Caixa

Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat a les 10:49h
ERC demana explicacions a Cristòfol Gimeno pel cas CX
ERC demana explicacions a Cristòfol Gimeno pel cas CX | Pere Fontanals
El Grup Municipal d'Esquerra Republicana a Castellgalí ha emès un comunicat en el qual expressa la seva "preocupació", diuen, per la situació judicial en la qual es troba l'alcalde del municipi, el socialista Cristòfol Gimeno. Ell, juntament amb onze persones més de la Catalunya Central, està acusat d'un delicte d'administració deslleial pel cas dels increments de sou dels directius de Catalunya Caixa mentre aquesta entitat era sostinguda amb fons públics. El fiscal li demana dos anys de presó.

Aquesta acusació se suma als fets que van tenir lloc a Castellgalí el passat 2015, quan es va fer públic que l'extresorer del consistori, Jaume Valls, havia desviat més de 400.000 euros de comptes de l'ajuntament a comptes personals seus i de la seva exesposa, durant quatre anys, mitjançant petites transferències. Segons ERC, es tracta d'una història "rocambolesca" que està en mans de la justícia i de la qual "mai n'hem tret l'aigua clara".

Amb la voluntat de defensar la presumpció d'innocència i el dret de defensa de Gimeno, ERC Castellgalí demana que el batlle doni explicacions "davant del ple i de tots els veïns, alguns d'ells afectats per decisions que es prenien des d'aquells consells d'administració", han exposat, tot reclamant-li que "sigui transparent i responsable davant dels seus ciutadans".