Manresa apagarà els llums dels edificis més emblemàtics en el marc de l'Hora del Planeta

L'acció es durà a terme aquest dissabte entre dos quarts de nou i dos quarts de deu del vespre

Redacció
21 de març del 2017
Actualitzat a les 12:32h
Aquest dissabte, 25 de març, l'Ajuntament de Manresa apagarà l'enllumenat ornamental dels edificis i monuments més emblemàtics de la ciutat: la Basílica de la Seu, el Santuari de la Cova, el Pont Vell, el Pont Nou i la façana de la casa consistorial. Un any més, l'acció es porta a terme per donar suport a la iniciativa que es fa a nivell mundial promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF), anomenada L'Hora del Planeta. L'apagada es farà entre dos quarts de nou i dos quarts de deu del vespre.
 
Es tracta d'una acció que implica milions de persones, ciutats, empreses i organitzacions cíviques de tot el món, que apaguen els llums dels seus edificis i monuments el mateix dia i a la mateixa hora, per demostrar un suport global a la lluita contra el canvi climàtic.
 
A Catalunya, desenes de poblacions deixaran els seus edificis i monuments més emblemàtics a les fosques per donar suport a la iniciativa.  Aquesta acció té com objectiu principal conscienciar la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d'estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l'economia i a la salut.

Manresa, contra el canvi climàtic
 
Aquesta és una acció més de les que Manresa realitza per tal de fomentar la sostenibilitat i contribuir a lluitar, en la mesura del possible, contra el canvi climàtic global. La ciutat forma part des del 1997 de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que va ser fundada a Manresa.
 
Durant el ple municipal de febrer de 2016 es va aprovar per unanimitat de tots els grups la declaració de Sant Sadurní d'Anoia per la renovació del compromís local pel desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic, que preveu diverses mesures, com ara adequar les polítiques de desenvolupament a criteris de sostenibilitat ambiental, social i econòmica, fomentar actuacions d'utilització eficient de recursos i assumir com a propis els acords internacionals, com la Declaració de París o el Pacte dels alcaldes sobre el clima i l'Energia.
 
Pla de renovació de l'enllumenat
 
Manresa va presentar dies enrere un projecte de renovació de l'enllumenat públic que es durà a terme durant els propers cinc anys (2018-2022). Aquest projecte preveu la instal·lació d'il·luminació amb leds a 84 carrers de la ciutat, unes millores que significaran un estalvi energètic de 281.350 kwh i evitar el llançament de 92 tones de CO2.