El Rugby Manresa trenca la seva ratxa de victòries i perd al camp del Barça B (23-17)

L'equip B i el femení també van perdre en els seus respectius partits

20 de març del 2017
Actualitzat a les 22:56h
El primer equip del Rugby Manresa va trencar dissabte la ratxa de victòries que portava en la segona fase de la lliga, i va perdre al camp de la Teixonera contra el FC Barcelona Rugby B.

El partit començava amb dos equips amb ganes de fer el seu joc, però en pocs minuts, el conjunt barceloní aprofitava una bona transmissió de la pilota pel costat tancat i sorprenia els manresans amb el primer assaig. Semblava que al conjunt del Bages li costava arrencar durant el primer temps, però plantejava una bona defensa davant el moviment ràpid i la bona continuïtat de l'equip de Barcelona que constantment lluitava i movia la pilota per intentar penetrar entre els centres de l'equip manresà.

Va ser ben entrat el primer temps quan els bagencs despertaven i començaven a atacar amb insistència la defensa del conjunt local. Després de diverses fases dins la 22 local, el conjunt del Bages aconseguia el seu primer assaig del partit per apropar-se al marcador.

Després d'un primer temps amb diverses fases i cops per les dues bandes, s'arribava al descans amb un marcador de 20-12 favorable als locals gràcies a l'encert a pals del conjunt barceloní.

La segona part de l'encontre va seguir gairebé la mateixa tònica que la primera, però aquest cop era el Manresa RC qui colpejava primer amb un assaig que posava els nervis als locals apropant-se al marcador amb un ajustat 20-17.

Durant el segon temps, el conjunt del Bages va plantar una molt bona defensa, i el partit va arribar a un punt de molta igualtat en el joc, amb els dos equips esforçant-se en defensa i intentant aprofitar les possessions per fer mal sobre el rival sense èxit.

Després de diversos minuts de joc on la intensitat augmentava i els nervis es feien patents, el conjunt local aprofitava un cop de càstig per aconseguir 3 punts que els donava aire per afrontar amb més garanties el final del partit.

Tot i l'intent final del Manresa per aconseguir la victòria, una bona defensa del FC Barcelona Rugby evitava que el marcador es tornés a moure, provocant així la primera derrota dels bagencs en aquesta Primera Catalana. (23-17)

El B també perd

Per la seva part, el segon equip masculí del Manresa RC B s'enfrontava al RC Anoia en un partit que es preveia complicat. Sortien 15 jugadors justos al camp sabent que era un dia per patir i no arronsar-se. Tot i que al primer temps el joc començava força igualat, als de Manresa se'ls notava més les ganes que no pas el joc. Destacava la poca fluïdesa en el joc de la línia, però força contundència en els contactes. Els visitants van ser els primers en estrenar el marcador, amb un assaig dins dels 10 primers minuts de joc. Però els de l'Anoia també volien dir la seva i contraatacaven per aconseguir també el seu assaig pocs minuts després i posar l'empat que emocionava als espectadors.

L'encontre continuava amb fases dures de joc i el Manresa aconseguia dues marques gairebé consecutives a través del seu segona línia. Els jugadors de l'Anoia, però, sabien a què venien, i premien l'accelerador per no donar-se per vençuts. Abans de la mitja part, es posaven per davant al marcador amb dos assaigs més, un d'ells convertit.

La segona part només va tenir un color. L'equip local dominava gairebé totes les fases del joc. Els manresans, esgotats, jugaven amb 13 jugadors. El seu joc es mostrava en caiguda tot i que en un moment de lucidesa, a l'inici de la segona part, arribaven novament a plantar l'oval rere pals.

Els de l'Anoia continuaven fent assaigs amb un gran percentatge de conversions del seu 10. Tot i això, els del Manresa RC B, que perdien la imbatibilitat en el seu primer any en competició, mostraven orgull i coratge fins al final del partit. El marcador final, 64-20, els permetia marxar a casa amb el bonus defensiu que encara els deixa opcions d'accedir al play-off a falta de dos partits per acabar la lliga regular.

El femení perd a l'Hospitalet

Com és el cas de les altres categories del club, el sènior femení disputava el seu penúltim partit de lliga d'aquesta temporada el mateix dissabte al camp de la Feixa Llarga contra l'Hospitalet.

Les noies del Manresa RC es plantaven al camp amb escassos efectius sent només 13 jugadores per afrontar un partit complicat en un camp com el de l'Hospitalet, un rival amb l'acta plena i els canvis necessaris.

El partit començava sota una calor asfixiant impròpia d'aquestes alçades de la temporada, amb les noies del Manresa disposades a defensar els seus colors amb ganes i força, i les noies de l'Hospitalet amb l'objectiu clar de guanyar el partit i sumar el màxim de punts que les ajudaria a lluitar per la primera plaça de la competició.

Així va ser. Als primers minuts de joc les visitants tantejaven les locals amb un joc curt i poques passades, però quan les jugadores de l'Hospitalet atacaven es trobaven una bona defensa de les manresanes al davant que les impedia fer el seu joc. Però la falta d'efectius es feia palesa quan després de diverses fases, les jugadores de l'Hospitalet van trobar les escletxes davant de la defensa de les visitants i aconseguien els dos primers assaigs del partit després de 20 minuts de joc.
Tot i el resultat en contra, les manresanes no venien a treure cap marcador en concret, sinó a aconseguir reflectir els fruits dels conceptes entrenats. Així va ser durant tot el primer temps, amb una bona defensa, evitant que les fases estàtiques fossin fàcils per les jugadores locals. Les bagenques premien les dents amb força durant el primer temps i només encaixaven 4 assaigs que portava el partit al descans amb poc avantatge per les jugadores de l'Hospitalet.

Però la segona part va canviar la situació radicalment. La falta d'efectius es va traduir en cansament per part de les visitants. Les locals, aprofitant els nombrosos canvis, van desplegar el seu joc a la mà per la línia 3/4 i van aconseguir diversos assaigs consecutius que els hi va donar aire per aconseguir el seu objectiu. A més, l'expulsió en els últims 10 minuts d'una jugadora del Manresa, feia que les jugadores visitants haguessin de lluitar amb una menys fins al final de l'encontre.

Tot i el resultat final del partit, 112-0, les noies del Manresa marxaven satisfetes per la feina feta i perquè van assolir els seus mini objectius personals i com a grup, amb més ganes de treballar i aconseguir millorar encara més.

Partit amistós internacional

Aquest dimarts, els equips sèniors del Manresa RC rebran al Congost l'equip de rugby del Vassar College, d'Estats Units, per jugar un amistós. el masculí disputarà el seu partit a les 19:30h i el femení a les 21h.