El Cd'E Manresa marca en el descompte i té la salvació a tocar (1-0)

Leandro ha marcat a l'Hermes en el minut 93

José Antonio Sánchez
19 de març del 2017
Actualitzat a les 20:58h
Dos de dos. Sis de sis. El Cd'E Manresa ha aconseguit sumar dos triomfs consecutius i, malgrat que encara és en posició de descens, ara mateix la salvació la té a tocar. Només a un punt. I si algú vol agafar encara més embranzida per donar un salt d'alegria, una dada més: l'equip blanc-i-vermell és a només dos punts de la 10ª posició. Tot això després d'un partit que anava camí de finalitzar de la mateixa manera que va començar, amb un empat sense gols que no beneficiava ni a un ni a altre equip. Però la sort (sort amb moltes cometes) va somriure al darrer alè a un Manresa que aconseguia una agònica victòria en temps afegit gràcies a un gol de Leandro d'incalculable valor afegit, valga la redundància. El futbol ja comença a retornar-li al Manresa el que li deu.

Durant tota la primera part va quedar palès sobre el terreny de joc que cap equip volia perdre. Hi va haver massa conservadorisme, encara que més obligat per la responsabilitat i la necessitat de punts que no pas quelcom volgut. I així, la primera part que es va viure sobre el verd del Congost va ser per adormir les ovelles i escampar badalls per la graderia. Poc ritme; sense continuïtat en el joc; sense arribades a les àrees i sense ocasions de gol. Excessiu centrecampisme, pocs xuts a porteria i tots ells massa previsibles. Tan sols un d'ells hi va tenir aparença de perill, quan als 4' Clop ho va provar des de fora de l'àrea, va tocar lleugerament en un defensa i Yanca va tenir que estirar-se a ran de terra per atrapar la pilota. Res més en uns primers 45 minuts en que la iniciativa va ser local i en que l'Hermes només va tirar alguna contra que no va fer ni pessigolles a Roman.

A la segona part el Manresa va posar setge sobre la porteria de Yanca. Si més no, la mirada la va fixar a la porteria del gol nord de l'estadi, però es va estavellar una i altra vegada en les seves pròpies precipitacions i en l'entrellat defensiu d'un rival que a mida que passaven els minuts s'anava fent més i més petit. Els deixebles d'Albert García van convertir la segona part en un monòleg, però no trobaven la tecla que desarmés un rival que va acabar el partit, com ja va succeir al partit de la primera volta, penjat del travesser.

Malgrat l'insultant domini manresà, tan sols hi van haver tres uis cantats a la grada de l'estadi. El primer va arribar als 73' després que Lucho botés una falta directa que va fregar el pal dret de la porteria defensada per Yanca. El segon, dos minuts més tard, quan Samy es va quedar tot sol davant la porteria rival, però el seu control va ser deficient i la pilota es va escapar per la línia de fons. Tot semblava dat i beneit malgrat que el Manresa insistia i tornava a insistir davant un rival trencat i que aprofitava qualsevol circumstància per perdre temps en benefici de traure un empat que, la veritat, en les seves circumstàncies, no li valia per res. Entràvem en temps afegit (l'àrbitre en va donar quatre). Minut 93, Samy s'endinsa fins la línia de fons i treu una passada de la mort que, entre una munió de jugadors d'un i altre equip, Leandro aprofita per canviar l'ui que es cridava a la grada i a la banqueta local per un goooooooooool!!! que feia esclatar tothom amb cor blanc-i-vermell. 

El xiulet final de López Buendía certificava que, en efecte, aquest Sant Josep 2017 va ser un bon dia; un gran dia més aviat. I si em permeteu la llicència, a les dites populars del dia de Sant Josep podem afegir-hi una altra: “Per Sant Josep, pastisset, copa de cava i... tres puntets”. I cap a Llagostera amb alegria.

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Roman
Alejandro
(Leandro, 69')
Agus
Moha
Solernou
Brian
Lucho
(Gonzalo, 85')
Clop
Ricky
(Jhony, 45')
Roger Herms
(Joshua, 60')
Sam Margetts
(Samy, 45')

Fundació Privada Hermes

Yanca
Cifu
Torre
Dowi
Gibi
(Víctor, 60')
Fini
Vergés
Manu
(Álvaro, 85')
Iván
Anás
Jesús
(Jordi, 68')

Gol

1-0 (93'), Leandro

Àrbitre

Sr. Carlos López Buendia, de la delegació del Vallès Occidental. Va estar auxiliat per Jordi Ortiz Torres i Víctor de la Iglesia Muñoz.

Targetes

Brian
Roger Herms
//
Cifu
Fini

Camp

Estadi del Congost, 120 espectadors.