L'ICL Manresa fa un nou pas enrere a Las Palmas (95-76)

Un tercer quart molt dolent enterra les opcions dels bagencs

L'ICL Manresa ha tornat al camí de les derrotes
L'ICL Manresa ha tornat al camí de les derrotes | M. Henríquez
19 de març del 2017
Actualitzat a les 15:34h
Una primera part equilibrada, un tercer quart de clar domini local i un darrer període amb petites opcions de somiar. Segurament, ja era massa tard. L'ICL Manresa ha tornat a mostrar les seves habituals desconnexions en un tercer quart molt dolent que ha enterrat qualsevol opció de tornar de Las Palmas amb un resultat positiu. Passen les setmanes i el miracle sembla cada vegada més utòpic. Una setmana menys per acabar la temporada i la permanència és cada cop més lluny.

Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs, Patrik Auda i Xavi Rey han repetit en un dels quintets inicials més repetits de la temporada. Luis Casimiro ha escollit Bo McCalleb, Sasu Sallin, Ryan O'Neal, Eulis Báez i Darko Planinic. Els locals han començat dominat amb un primer parcial de 5-0. Machado i Rey acostaven l'ICL Manresa. Però els locals no cedien i es mantenien ferms al davant. Amb curtes diferències. Aquestes oscil·laven entre els tres i els sis punts (17-11, minut 7). Aguilar i O'Neal han fet mal i feien una primera estirada al marcador (29-20, minut 10). Tots dos equips han provocat un intercanvi de cistelles, que mantenia les distàncies. Tomàs, un dels que sempre hi és, posava el seu equip a només cinc punts (37-32, minut 15). Báez anotava de tres però el mateix Tomàs li tornava la moneda. La situació estava més o menys controlada per a l'ICL Manresa. Machado ho ajustava encara més amb el 46-43. Un parcial de 5-0 final deixava una diferència excessiva però encara salvable en arribar al descans (51-43).

La cistella inicial de l'ICL Manresa a la tornada de vestidors no ha significat el punt d'inflexió. Les errades en atac dels bagencs eren aprofitades pels jugadors locals, que han aconseguit convertit tres triples consecutius en un obrir i tancar d'ulls. L'Herbalife Gran Canaria trencava el partit per la via ràpida en una matinal molt favorable per als equips visitants. Navarro feia rotar els seus jugadors. Però no hi havia cap símptoma de millora. Més aviat el contrari. Els canaris jugaven a plaer i amb un índex d'encert altíssim (70-47, minut 26). Només al tram final del tercer període ha aconseguit l'ICL Manresa maquillar la situació. Malgrat això, la distància semblava insalvable. La sortida del darrer període ha estat radicalment diferent. La bona defensa de l'equip bagenc no donava opcions fàcils a l'Herbalife Gran Canaria. Poc a poc, la diferència s'anava reduint. Marjan Cakarun anotava per intentar posar la por al cos a Luis Casimiro i els homes (72-61, minut 33). Pablo Aguilar refredava la remuntada amb el seu cinquè triple. El pivot ha fet molt mal en els moments de reacció manresana. Dos tirs lliures de Machado rebaixaven el desavantatge per sota dels deu punts molts minuts després quan encara quedaven més de sis minuts (80-71). Novament, ha aparegut Aguilar per deixar clar qui manava allà. I més, quan l'ICL Manresa ha errat cistelles senzilles que podrien haver comprimit més el marcador. Ha estat la fi definitiva. Els darrers minuts han tornat a ser un voler i no poder. La possibilitat d'una derrota contundent tornava a planar per damunt la pista. Al final, 95-76.

L'ICL Manresa surt molt damnificat d'aquest jornada. No només per la seva derrota sinó també per les victòries de Río Natura Monbus i Real Betis Energía Plus. L'únic rival de la part baixa que ha perdut ha estat el Divina Joventut. La permanència és a tres victòries quan queden nou jornades (però vuit partits per als bagencs). El proper compromís serà el diumenge vinent a les set de la tarda contra el Montakit Fuenlabrada al Nou Congost. L'última oportunitat per poder somiar?