ERC portarà al Bages «La República que farem» amb quatre macroparades

N'hi haurà a Manresa, Sallent, Sant Vicenç de Castellet, Súria, i també se'n col·locarà una a Moià

Redacció
17 de març del 2017
Actualitzat a les 11:34h
El passat mes de novembre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va donar el tret de sortida a la campanya "La República que farem", l'objectiu de la qual era implicar els catalans i catalanes en la definició de les línies bàsiques d'un possible estat independent. Des d'aleshores i fins aquest abril, diversos dirigents del partit i personalitats destacables de diversos àmbits, han estat recorrent i recorreran tot Catalunya duent a terme conferències i debats. 

La propera acció que se celebrarà serà durant aquest cap de setmana (18 i 19 de març). A tot Catalunya es col·locaran, de manera simultània, 145 macroparades en les quals es recollirà de manera gràfica com el partit està construint la nova república i com d'important és l'opinió dels ciutadans per a tirar-la endavant. 

El Bages s'ha unit a aquesta iniciativa i durant tot el dissabte, quatre poblacions d'aquesta comarca tindran la seva pròpia macroparada. Es tracta de Manresa (plaça Sant Domènec, a partir de dos quarts de sis de la tarda i fins a dos quarts de nou del vespre); Sallent (plaça de la Pau, de nou del matí a una del migdia); Sant Vicenç de Castellet (carrer Gran, de deu del matí a dues de la tarda), i de Súria (carrer González Solesio, de dos quarts d'onze del matí a dos quarts de dues de la tarda). També Moià col·locarà una parada al poble, però ho farà diumenge, dia 19. Estarà situada al carrer Sant Antoni de deu del matí a una del migdia.

En el cas del Bages, les macroparades comptaran amb la participació de la portaveu d'ERC al Senat, Mirella Cortès (que serà a Sallent i a Manresa), i de la diputada de Junts pel Sí, Adriana Delgado (que visitarà els municipis de Súria i Sant Vicenç de Castellet).

Referent a aquesta acció, el president d'ERC Bages, Albert Mulero, ha assegurat que "en aquests moments que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova república catalana des de tot el territori".