La CUP inicia a Manresa una campanya per evitar activitats privades en la sanitat pública

L'acció s'emmarca dins la campanya #ForaPrivada, que la formació política va començar el passat mes de maig

La CUP de Manresa comença a recollir firmes per fer front al projecte del Departament de Sanitat de la Generalitat
La CUP de Manresa comença a recollir firmes per fer front al projecte del Departament de Sanitat de la Generalitat | CUP
Redacció
16 de març del 2017
Actualitzat a les 14:19h
Aquest dimecres, 15 de març, membres de la CUP de Manresa es van reunir davant de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa per començar a recollir signatures per tal de fer front al projecte del Departament de Sanitat que preveu permetre l'activitat privada en els centres sanitaris de titularitat 100% de la Generalitat de Catalunya.

Segons la formació rupturista, aquestes activitats privades "provocaran que els centres públics es converteixin en la peça definitiva d'un sistema sanitari classista". És per això que emmarcant-se en la campanya #ForaPrivada -que el grup de treball de Sanitat de la CUP va presentar el passat mes de maig- des de Manresa es preveu dur a terme una recollida de signatures massiva a tots els CAPs i hospitals de la ciutat. "Busquem la implicació de les treballadores i treballadors de la sanitat, de les usuàries i de les veïnes d'arreu per tal d'organitzar-nos per aturar projectes com l'Avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l'assistència sanitària i, en definitiva, per la prohibició expressa de la realització d'activitat privada en el sistema sanitari públic ja que aquesta privatització ens afecta a totes i perjudica la nostra salut", van expressar.

Segons els cupaires, aquesta voluntat del conseller de Salut, Toni Comín, de fer activitat privada, "arriba després d'anys d'intenses retallades i de precarització constant de la sanitat pública i de l'afavoriment deliberat de la sanitat privada". Així, van dir, "des del començament de la crisi, els centres sanitaris, total o parcialment públics, han vist els seus pressupostos minvats de forma important, comprometent en alguns casos la seva pròpia viabilitat".

Amb el ferm objectiu d'"exigir la prohibició de l'activitat privada als centres sanitaris públics", la CUP Manresa ha organitzat, per al proper dimecres 29 de març a les set de la tarda, una assemblea oberta que portarà com a títol Parlem de la sanitat a Manresa. En ella es debatrà i es parlarà sobre drets laborals, retallades, privilegis de la privadesa, llistes d'espera, i també d'Althaia, entre d'altres temes que puguin anar sorgint.