Súria i Callús censen l'ADN de dos-cents gossos en només 15 dies

Amb el doble objectiu de millorar l'estat i netedat a la via pública i preservar els drets dels animals

Redacció
15 de març del 2017
Actualitzat a la 13:03h
El passat 1 de març els Ajuntaments de Súria i Callús a través de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener iniciaren la campanya de censat de la cabanya de gossos del municipi amb genotip genètic, amb el doble objectiu de millorar l'estat i netedat a la via pública i preservar els drets dels animals. 

En tant sols 15 dies ja s'ha arribat a la xifra de pràcticament 200 gossos censats en el global d'ambdues poblacions, xifra que es valora molt positivament i demostra la bona resposta de la ciutadania a la iniciativa. Aquests representen aproximadament el 30% de la cabanya total a censar. 

Súria i Callús han establert un període de 3 mesos de gratuïtat, de manera que per tots aquells propietaris i propietàries que censin els seus animals dins d'aquest període és el propi Ajuntament qui es fa càrrec de tots els costos d'extracció i d'anàlisis associats. Cal recordar, però, que un cop finalitzat, serà obligatori tenir l'animal censat genèticament i haurà de ser el propietari qui s'hagi de fer càrrec de les despeses. No acomplir amb aquesta qüestió serà causa de sanció. 
Arxivat a