Mbici proposa una excursió de tres dies pel Delta de l'Ebre

Tindrà lloc per Setmana Santa, concretament del 14 al 16 d'abril

Redacció
13 de març del 2017
Actualitzat a les 11:41h
L'empresa manresana Mbici ha organitzat, pel mes d'abril, una excursió en bicicleta que començarà des de la Via Verda d'Horta de Sant Joan (coneguda, també, com la Via Verda de la Terra Alta) i finalitzarà al Delta de l'Ebre. La sortida es realitzarà durant els dies festius de Setmana Santa, concretament del divendres 14 al diumenge 16 d'abril. 

La ruta començarà a Horta de Sant Joan i els que hi vulguin prendre part podran anar, amb els seus propis mitjans, fins el punt d'inici, o fer ús d'un autobús que es posarà a disposició dels inscrits. Un cop allà s'emprendrà la primera etapa del recorregut, que constarà de 57 quilòmetres i d'un desnivell positiu de 115 metres. Aquest primer dia es començarà visitant la població d'Horta de Sant Joan tot contemplant-ne els seus principals atractius. Després, s'iniciarà la pedalada seguint la ruta del Carrilet fins arribar al Santuari de la Mare de Déu de la Fontcalda. El recorregut es reprendrà fent camí per la Via Verda de la Terra Alta, que passarà a tocar de la vila de Xerta. Un cop allà, s'arribarà a la part final de la primera etapa, que acabarà a Tortosa, on es farà parada per dormir.

L'endemà, el dia 15, la ruta portarà els assistents fins a Amposta, seguint la llera del riu Ebre. Allà es contemplarà el castell que presideix aquesta població del Montsià i es reprendrà la marxa fins a Sant Jaume d'Enveja, on hi haurà el següent allotjament. Aquesta segona etapa tindrà 52 quilòmetres i 15 metres de desnivell positiu.

Finalment, diumenge es durà a terme la pedalada més curta, que constarà de 16 quilòmetres i de 25 metres de desnivell positiu. S'arribarà, remuntant riu amunt, fins a Amposta. Un cop acabat el recorregut, es podrà agafar el tren per arribar fins a Manresa.

Tothom que estigui interessat a participar en aquesta activitat pot inscriure-s'hi enviant un correu a mbici@mbici.cat. El preu per persona és de 185 euros i inclou el transport del primer dia, contant la bicicleta; tots els àpats, els allotjaments, les entrades als principals atractius turístics amb les seves corresponents visites guiades, i l'assegurança. Si hi ha algú que vulgui anar fins a Sant Joan d'Horta pel seu compte, sense fer ús de l'autobús, el preu que haurà de pagar serà de 135 euros.