El millor Somelier d'Espanya lloa el Maridatge de la Mostra de Vins de Navàs

Més de 230 persones van assistir a la trobada que es va fer dijous al Teatre de Palà de Torroella

Josep Pelegrín, durant el maridatge de la Mostra de Vins de Navàs
Josep Pelegrín, durant el maridatge de la Mostra de Vins de Navàs | AjNvs
Redacció
10 de març del 2017
Actualitzat a les 17:20h
La VI edició del Maridatge de la Mostra de Vins de Navàs serà recordada probablement com la de la pluralitat per la diversitat d'actors que intervenien, set vinyaires i sis restauradors. La vetllada gormanda es va fer dijous al vespre al Teatre de Palà de Torroella, organitzada per l'Ajuntament de Navàs. Més de 230 persones van assistir a la trobada, entre elles el millor somelier d'Espanya 2016, Josep Pelegrin, que ha valorat la mostra com un esdeveniment imprescindible per entendre el present i el futur del Pla de Bages vitícola, amb la puresa i la radicalitat com a orígen de tot.

L'enòleg Joan Soler, president de la DO Pla de Bages, que va comentar cadascun dels vins, va recordar que el Maridatge és un acte cultural que ens recorda que Navàs era terra de vins, que ara és terra de vinyes per voluntat i passió dels nous vinyaires i també ho vol ser de futur. En aquest sentit va anunciar la creació de l'Aula del Vi, un espai d'intercanvi d'experiències, per millorar i compartir l'activitat vitivinícola.

L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, va donar la benvinguda i va establir una versemblança la golejada del Barça (6-1) amb la participació al Maridatge dels sis restauradors. El regidor de Món Rural, Gerard Massegú, va fer un emotiu record a un vinyaire de pedra picada com va ser Josep Obradors Camprubí, el Conrado.

El Maridatge va donar la benvinguda als assistents amb música a càrrec del duet Martí Riera i Berta Sala, mentre el públic degustava embotits artesans de Navàs i vi de ca l'Estruch.

Vins dels cellers i les vinyes de Martí Just, Arcadi Vilà, Joan Izquierdo, Marc Comaposada, Josep Manubens, van maridar amb les cuiners dels restaurants 6Sentits, Logos Berguedà, Casino de Valls, Hostal Cal Fuster, Alberg de Castelladral i la Pastisseria Mas. Plats innovadors van conviure i complementar-se amb la cuina tradicional i de proximitat. El vi com a màxima expressió de la terra i dels cuidadors-vinyaires va maridar amb propostes gastronòmiques agosarades i amb productes de Sobirania Alimentària.

La Mostra de Vins continua viva aquest cap de setmana a Castelladral, amb caminada, tast de vins, fira amb productes ecològics, xerrada sobre sobre vinyes i remeis, concert amb la Coral Nova, l'Arrossada i ball fi de festa amb Jordi Soler, organitzada per l'AAVV d'Amics i VeÍns de Castelladral.