Tot a punt aquest diumenge per al Carnestoltes Infantil que està dedicat al còmic

Més de 3.000 persones recorreran la ciutat en una cercavila que començarà a les 11.30 h a la Plana de l'Om i tindrà el final de festa a la plaça de les Oques

El Carnestoltes Infantil torna diumenge a Manresa
El Carnestoltes Infantil torna diumenge a Manresa | Àlex Gómez Ribera
Redacció
10 de març del 2017
Actualitzat a les 19:05h
El Carnaval Infantil escalfa motors per portar el gaudi i la diversió, aquest diumenge 12 de març, als carrers de Manresa. Una vegada el rei i la reina del Carnestoltes acompanyaran la rua infantil més sonada i més esperada pels nens i nenes de la ciutat, que enguany celebrarà la seva 39a edició i va dedicada al "món del còmic".

A les 11.30 h s'iniciarà la cercavila des de la Plana de l'Om formada per participants, els tabalers, batucades, grallers, grups de música popular i una nova carrossa remodelada amb motius referents al món del còmic.

El final de festa serà aproximadament a partir de les 13 h a la Plaça de les Oques amb l'animador Pep Callau, que atorgarà un certificat de participació a cadascuna de les AMPAS.

Enguany s'hi han inscrit 17 AMPAs i organitzacions de Manresa, que en aquests moments sumen 2.420 persones inscrites, entre pares, mares i infants. La concentració de les AMPAS es fa al carrer Alfons XII i les inscrites són:

- AMPA CEIP Bages: Els colors del còmic
- AMPA Escola Oms i de Prat: Els Barrufets de l'Oms
- AMPA CEIP La Font: Superherois de còmic
- AMPA CEIP La Flama: Heroïnes i herois de la Flama
- Escola Espill: El niu dels Marsupilamis
- AMPA FEDAC Manresa: Els súper còmic art FEDAC
- AMPA CEIP Sant Ignasi: Batnasi
- AMPA CEIP Puigberenguer: El cinema còmic del Puigberenguer
- AMPA CEIP La Sèquia: Batmen i Catwomen
- AMPA Escola Vedruna: Superherois Batmen i companyia
- AMPA CEIP Valldaura: El món del còmic
- AMPA Escola Joviat: Batmen i Robins
- AMPA Escola Ave Maria: Ave mòbil: Batman i Batwoman
- AMPA CEIP Ítaca: Superherois i superheroïnes de l'Escola Ítaca i els seus amics
- AMPA Les Bases : Els ratpenats de les Bases
- AMPA Escola La Salle: Avengers: Els Capità Amèrica
- Famílies i Llars del Pla Educatiu d'Entorn: El món del còmic

L'organització calcula que circularan per Manresana entre 3.000 i 4.000 persones disfressades, entre les quals s'hi compta: els grups musicals i d'animació (Tabalers de Xàldiga, Escola de Gralles dels Geganters de Manresa, Unió Musical del Bages i els Batrakes), que sumen més 100 persones; els 20 voluntaris que ajudaran a la marxa de la rua; i les famílies que s'afegeixen al final de la cercavila a títol individual.

Es repeteix el recorregut de l'any passat ja que permet gaudir d'una major amplitud per les vies per on es passa i seguretat a l'hora de descarregar les carrosses amb infants petits a la Plaça Font de les Oques. L'itinerari és el següent: plana de l'Om, Born, plaça Sant Domènec, Passeig Pere III, carrer Àngel Guimerà, plaça Lluís Companys, carrer Carrasco i Formiguera fins a la Plaça de les Oques.

El Carnestoltes Infantil l'organitza l'Ajuntament de Manresa amb la col·laboració d'Imaginat, AMPA de la ciutat, nombrosos voluntaris i el suport de La Disfressa, Lolita Rovira maquillatge, La Gresca i els Geganters de Manresa.

En cas de pluja continuada, s'informarà oportunament i se suspendrà l'acte.

Afectacions al trànsit

El diumenge 12 de març a partir de les 7 h, es prohibirà l'estacionament al carrer Carrasco i Formiguera des del carrer Guimerà fins el carrer Ginjoler, i a partir de les 10.45 h, aproximadament, hi hauran els següents canvis de circulació:

- Amb motiu de la concentració de comparses, i el posterior inici de la rua, es tallarà la circulació a la plaça Reforma, c. Santa Llúcia i s'obligarà als vehicles que circulin pel c. Santa Maria a girar a la dreta a la plaça Montserrat i continuar pel c. Campanes.

- Una vegada totes les comparses surtin de la plaça Sant Domènec per entrar al Passeig es tallarà la circulació a la Muralla de Sant Domènec amb Ctra. de Cardona i de Vic a l'alçada de la Plaça Bonavista.