Un nou estudi conclou que el so de l'aeròdrom de Sant Fruitós es troba dins els límits legals

Aquest nou estudi realitzat per sorpresa durant el mes de desembre mostra importants millores respecte el realitzat durant el mes de novembre de 2015

Redacció
09 de març del 2017
Actualitzat a les 11:29h
Els nivells sonors emesos pels avions de l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages es mouen dins els paràmetres legals, segons un estudi de sonorització fet per sorpresa per l'empresa Bureau Veritas SL.

Les proves es van realitzar el passat 17 de desembre en horari diürn en 2 punts considerats de sensibilitat acústica alta: l'institut Gerbert d'Aurillac i el centre ocupacional La Llum de la Fundació Ampans. L'estudi conclou que els nivells d'avaluació obtinguts són inferiors als resultats de l'anterior estudi realitzat, tot i que en aquell cas van passar 11 aeronaus i en aquest darrer n'han passat 19.

Les mesures es van prendre a partir de dos sonòmetres i calibradors verificats, que es van situar d'acord amb les prescripcions de la legislació vigent.

Els resultats d'aquest estudi s'han explicat durant la darrera comissió paritària de seguiment de l'aeròdrom, realitzada el passat 15 de febrer, formada per representants de l'ajuntament de Sant Fruitós de Bages, empresaris, partits polítics, Associacions de Veïns, representants de la Generalitat i membres de l'ajuntament de Santpedor.