Un sallentí s'enfronta a presó per desatendre els seus gossos durant 12 dies per anar a les Canàries

L'home va deixar tres cadells i un gos adult lligats amb mig metre de corda, amb morrió, sense aigua i amb el menjar escampat per terra barrejat amb els excrements dels propis animals

Redacció
08 de març del 2017
Actualitzat a les 23:52h
El gos adult bocaterrosa quan va ser trobat per la Guàrdia Civil
El gos adult bocaterrosa quan va ser trobat per la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil
Un veí de Sallent ​​serà jutjat per un delicte de maltractament animal, que podria comportar-li fins a un any de presó, per deixar sols a casa a quatre gossos durant 12 dies mentre ell se'n va anar de vacances a les Canàries, segons ha informat la Sexta.

Segons ha informat l'acusació popular, els fets van passar el febrer de 2016, quan l'acusat va marxar dotze dies a les Canàries deixant els seus quatre gossos desatesos. Tres dels gossos eren cadells que va deixar lligats a la paret de les golfes amb mig metre de corda, amb morrió, sense aigua i amb el pinso repartit pel terra que es va acabar barrejant amb la femta i orins dels propis animals. El quart, era un gos adult que es trobava a la terrassa, sense accés a les golfes i a la intempèrie, sense poder accedir al menjar ni a l'aigua.

La fundació animalista ha aconseguit que el que en principi era tractat al jutjat com un cas de maltractament lleu dels animals hagi estat acceptat com a greu. A aquesta acusació també s'hi ha afegit la fiscalia. Segons ha explicat l'advocada de FAADA, Ana María Estaran Pérez, a la Sexta, aquest canvi en la qualificació dels fets suposa la pena inicial màxima era d'una multa de sis mesos, mentre que amb la qualificació de greu es pot demanar una pena de fins a un any de presó i la inhabilitació de tres anys per a la tinença d'animals.

Segons cita la informació de la Sexta, no és la primera vegada que aquest veí de Sallent s'absenta diversos dies deixant als gossos sense cap atenció i sense deixar-los a càrrec d'un familiar o amic. En aquest cas, una protectora de la localitat es va fer càrrec dels gossos, i en la valoració veterinària es va concloure que els quatre animals presentaven deshidratació i malnutrició, caquèxia, plantigradisme, mucoses hiperèmiques, seborrea i descamació.

El gos adult portava una corda cenyida lligada al coll que li va provocar una ferida oberta amb molta inflamació i infecció que va requerir cirurgia constructiva. FAADA ha denunciat que, tres mesos després del decomís dels quatre gossos, van tornar a rebre un avís que el mateix veí tenia en la seva possessió un altre cadell en condicions iguals que l'anterior.

Aquesta vegada es tractava d'un animal tancat en un transportí sense menjar, sense aigua ni mobilitat, dormint sobre els seus excrements i orins, situat a les golfes, a temperatures molt caloroses i que també ha estat decomissat.