El Bages dona la benvinguda a NacióManresa a les seves noves oficines al Centre Històric

L'acte, presidit per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha comptat amb la presència de l'editor i la directora de NacióDigital, així com també amb la de diversos alcaldes i regidors de la comarca del Bages

Les noves oficines de NacióManresa han quedat petites durant la inauguració
Les noves oficines de NacióManresa han quedat petites durant la inauguració | Àlex Gómez Ribera
07 de març del 2017
Actualitzat el 08 de març a les 18:33h
Les noves oficines del NacióManresa s'han inaugurat, aquesta tarda de dimarts, enmig d'una multitud d'assistents que no s'han volgut perdre la celebració. En total, uns cent cinquanta de bagencs han pres part d'aquest acte que ha comptat, també, amb la presència de la directora de NacióDigital -al qual pertany NacióManresa-, Karma Peiró; del seu editor, Miquel Macià, i de diversos alcaldes de la comarca del Bages, com el de Navàs, Jaume Casals; el d'El Pont de Vilomara, Cecilio Rodríguez; el d'Artés, Josep Candàliga; el de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés; el de Fonollosa, Eloi Hernàndez, i el de Manresa, Valentí Junyent. També hi han assistit representants dels ajuntaments de Santpedor, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Vicenç de Castellet, així com el diputat al Parlament, David Bonvehí i l'entrenador de l'ICL Manresa, Ibon Navarro.

Pere Fontanals, director de NacióManresa, ha agraït l'assistència de tots els presents i ha expressat l'alegria de poder obrir el nou local del diari digital, que està situat als baixos del carrer Cap del Rec, número 18, en ple Centre Històric. "El diari va néixer l'any 2009, en plena crisi econòmica, i és per això que hem anat fent les coses mica en mica i trepitjant terra ferma", ha dit, posant de manifest que les noves oficines "ens faran guanyar visibilitat i ens ajudaran a coordinar-nos amb els que hi treballem".

L'editor del NacióDigital, Miquel Macià, a banda de congratular l'obertura del nou local, ha recalcat que la raó de ser del mitjà es basa en conceptes com el periodisme, la ciutadania, les noves tecnologies i l'ús dels drets democràtics. "No vam néixer, fa gairebé 22 anys, com una iniciativa empresarial, sinó que aquest mitjà va ser creat per periodistes", ha recalcat, tot afegint que actualment "tenim dinou edicions territorials i una vocació de treballar molt en les comarques, arran de carrer i al servei de la gent". També ha volgut posar èmfasi en el fet que NacióDigital és un mitjà que "creu en la tecnologia i en el procés tecnològic". En aquesta mateixa línia ha afegit que "la ciutadania ha de ser qui garanteixi que aquestes noves tecnologies siguin utilitzades de manera positiva pel conjunt de la comunitat". És per això, i al·ludint a la transparència, que Macià ha conclòs que els lectors "han de poder fiscalitzar i qüestionar tot el que es publica".

Karma Peiró, directora de NacióDigital, ha volgut recordar que el que s'ha fet des del diari ha estat, sempre, "donar força al periodisme local, que és molt important". Igual que Macià, Peiró ha posat de manifest l'aposta clara de NacióDigital per a les noves tecnologies i ha explicat que a finals del 2017, totes les edicions territorials del grup gaudiran d'una nova eina de visualització de dades en la qual es podrà complementar la informació amb mapes i gràfiques. Aquesta iniciativa, ha memorat, serà possible gràcies al suport de Google, que el passat mes de novembre va anunciar que finançaria el projecte en qüestió.

Finalment, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha expressat que des de l'ajuntament "estem doblement contents amb l'obertura d'aquestes oficines". D'una banda, ha dit, "perquè la gent que no coneix NacióManresa el pugui situar i llegir-lo" i, de l'altra, "perquè el local s'ha obert al Centre Històric de la capital del Bages". Un fet que és, ha remarcat, "absolutament meritori, ja que necessitem dinamitzar aquest espai amb iniciatives tant privades com públiques".

L'acte d'inauguració s'ha clos amb cava i un piscolabis per a tots els assistents.
 

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, entre Pere Fontanals, Karma Peiró i Miquel Macià Foto: Àlex Gómez Ribera

 

Els assistents a la inauguració han hagut d'entrar a les oficines esglaonadament. Foto: Àlex Gómez Ribera