El fado prendrà vida al Kursaal de la mà de la cantant barcelonina Névoa

Redacció
06 de març del 2017
Actualitzat a les 10:01h
Névoa i Vicenç Solsona seran al Kursaal aquest dijous
Névoa i Vicenç Solsona seran al Kursaal aquest dijous | FMVC
Aquest dijous, 9 de març, la cantant barcelonina Núria Piferrer, el nom artístic de la qual és Névoa (que ve del portuguès i que en català significa boira), oferirà un concert de fado, a les nou del vespre, a la sala petita del teatre Kursaal.

Malgrat que en els seus inicis, l'any 1985, va començar la seva activitat vocal formant part de l'Orfeó Català o de la companyia Dagoll Dagom (amb l'espectacle "Els Pirates"), la vocalista va començar a interessar-se per la música d'altres països esdevenint, l'any 1999, la cantant del grup de música tradicional grega Vradiaki. Més endavant, l'any 2000, va veure's captivada per la música portuguesa per excel·lència, el fado, i s'hi va endinsar de ple. Fins el moment ha publicat set discos on aquest estil musical n'és el protagonista. Es tracta de Fados i fades (2000); Mar de fado (2002); Fado distraído (2004); Entre pedres i peixos (2008); Néova en directe (2010); Orlando (2013); Re Un (2016), i The Jamboree Sessions (2016). Aquest darrer disc (The Jamboree Sessions) el va gravar amb el guitarrista Vicenç Solsona, que serà el que dijous acompanyarà la fadista al Kursaal. El repertori de l'àlbum conté melodies de la cançó portuguesa i brasilera, però també incorpora peces de copla espanyola, boleros o jazz. 

Les entrades per a veure el concert, organitzat pel col·lectiu D'Arrel dins el cicle El Club de la Cançó, tenen un preu de 15 euros (12 pels majors de 65 anys, menors de 25 i pels que tinguin el carnet d'El Galliner o del Tr3sc) i es poden comprar anant presencialment a les taquilles del Kursaal, trucant al 938723636 o per internet, clicant aquí