Josep Torras passa el relleu de l'alcaldia de Castellbell i el Vilar a Agustí Navalles

576_1247749284398096
576_1247749284398096
ACN/Montse Ayala
16 de juliol del 2009

Imatge d´arxiu de l´alcalde de Castellbell i el Vilar, Josep Torras, que dissabte deixa l´alcaldia. Montse Ayala

Josep Torras (CiU) deixarà de ser el pròxim dissabte l'alcalde de Castellbell i el Vilar. Donant compliment al pacte de govern, Torras passarà el testimoni a Agustí Navalles, del Grup Independent per Castellbell i el Vilar (GIPCV). L'alcalde sortint assegura que no té "cap sensació de relleu" i que els canvis pel que fa a l'acció de govern seran mínims perquè la majoria de potestats de l'alcaldia estan delegades a la junta de govern. Si ha de fer balanç del treball a l'Ajuntament en destaca l'avenç en la posada en marxa d'equipaments bàsics, el treball per adequar les urbanitzacions i haver acabat amb el 'sectarisme' que segons diu, imperava al poble durant els governs socialistes.

"A Castellbell no hi ha sectarisme", afirma Torras, que diu sentir-se orgullós d'haver acabat amb una pràctica habitual durant l'alcaldia del seu predecessor, el socialista Isidre Badia. Segons l'alcalde sortint, Badia només rebia "els seus amics" i afegeix que per contra "jo he rebut a tothom i he fet entrevistes sense distincions". Això, afirma, ha permès que la 'democràcia' hagi arribat al poble.

Torras va accedir a l'alcaldia de Castellbell i el Vilar l'any 2007, després de les eleccions municipals i gràcies a un acord de govern amb el Grup Independent per Castellbell i el Vilar. Aquest acord establia que l'alcaldia seria compartida i que el relleu es faria a meitat de legislatura.

Segons afirma l'alcalde sortint, el balanç d'aquests dos anys és molt positiu, ja que "hem fet molta feina malgrat la crisi". En destaca el compliment dels compromisos pel que fa a equipaments bàsics com l'escola bressol i l'institut, que començaran a funcionar el mes de setembre. També el projecte del Centre d'Atenció Primària, que es començarà a executar abans que acabi l'any.

D'aquest període també en destaca l'avenç que s'ha fet per adequar les urbanitzacions del poble. A Castellbell i el Vilar hi ha més de 1.000 parcel·les en set urbanitzacions i totes estan sense urbanitzar. Posar-les al dia suposarà una inversió superior als 30 milions d'euros i per aquest motiu ha calgut crear una empresa municipal. Actualment més de la meitat de veïns del poble estan empadronats a les urbanitzacions.

El relleu a l'alcaldia es farà aquest dissabte, en el decurs d'un ple, que tindrà lloc a les dotze del migdia. Agustí Navalles, que serà el nou alcalde, ha estat fins ara el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament.