La CUP valora positivament el procés del POUM tot i algunes mancances

La formació rupturista prendrà la seva decisió definitiva en una assemblea oberta que es convocarà properament

Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 21:10h
La Candidatura d'Unitat Popular de Manresa ha fet pública la seva valoració sobre el procés d'elaboració del POUM de la ciutat, un cop aquest dimecres s'ha presentat el tancament dels treballs de seguiment del POUM. En primer lloc, la CUP ha volgut destacar la disponibilitat dels equips de govern, tant l'actual com l'anterior, que han facilitat uns espais de debat adequats, especialment durant la fase d'avanç de pla i l'aprovació inicial del POUM, on es van debatre temes concrets que es van materialitzar a l'aprovació inicial. El diàleg ha continuat en les altres fases, tot i que limitat als grups municipals. En la fase de resolució d'al·legacions, la CUP ha trobat a faltar predisposició al debat, tot i que el trasllat d'informació i el seguiment han estat correctes.

La CUP entén que després de 5 anys de feina ha arribat el moment de donar per acabada la fase de redacció, tal i com han fet l'equip redactor del POUM, els serveis tècnics de l'ajuntament i l'equip de govern. La candidatura rupturista entén que els serveis tècnics de l'ajuntament han destinat molts esforços a aquest POUM, i han hagut de restar-los en altres temes que la CUP considera importants, com per exemple les ITEs, i és per això els cupaires creuen necessari donar per acabada aquesta etapa. Ara ha arribat el moment que tots els grups municipals facin la valoració definitiva del Pla, i decideixin quin serà el seu posicionament al Ple extraordinari que s'ha convocat per al dia 30 de març. La CUP creu que aquest ple extraordinari donarà la rellevància necessària al POUM, i permetrà que tots els grups municipals puguin explicar els seus argumentaris amb detall.

Pel que fa al posicionament de la CUP, la decisió definitiva es prendrà en una assemblea oberta que es convocarà properament, i on es valorarà si els canvis introduïts al POUM a proposta de la formació independentista són suficient per donar suport al document final.

A la nota feta pública aquest dimecres, la CUP ha ressaltat que els representants de la formació han assistit a totes les reunions de la comissió de seguiment, i posteriorment han fet la feina d'anàlisi, proposta i retorn de cada tema tractat a les reunions. Aquesta feina ha estat feta, majoritàriament, per les regidores de la CUP, però tota la informació s'ha traslladat puntualment a les assemblees obertes. Cal recordar que des de l'inici del POUM la CUP haurà fet sis assemblees obertes, on ha decidit el seu posicionament en cada fase del pla.

Finalment, la CUP ha aprofitat la nota per agrair la feina feta pels tècnics durant tot el procés, una feina que ha suposat molt esforç durant un llarg període de temps.