Ràdio Súria recupera quatre enregistraments de l'històric programa «Crònica d'aStÚRIAs»

Es tractava d'un magazín radiofònic que va crear l'escriptor i guionista Jaume Esquius, amb el suport de Joan Sagués

Redacció
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:29h
El web de Ràdio Súria ha recuperat quatre emissions de l'històric programa "Crònica d'aStÚRIAs", un dels espais més recordats en la història de l'emissora municipal. Les quatre emissions corresponen als darrers mesos de l'any 1991, i són plenament representatives de l'estil humorístic, fresc, innovador i imaginatiu que va caracteritzar aquest programa.

L'equip de "Crònica d'aStÚRIAs" era encapçalat pel recordat escriptor i guionista Jaume Esquius i Joan Sagués Kantinu. El nom del programa era una referència irònica al desaparegut setmanari local "Crònica de Súria".

"Crònica d'aStÚRIAs" repassava cada setmana l'actualitat surienca amb un to satíric que era insòlit en el panorama radiofònic d'aquella època, tot i l'èxit posterior d'aquest format en la ràdio i la televisió catalanes.

En els anys següents, Jaume Esquius va desenvolupar una exitosa i reconeguda trajectòria professional com a escriptor, guionista i col·laborador d'alguns dels programes televisius i radiofònics més populars de Catalunya i de l'estat, com "Persones humanes", "Pasta gansa", "Crónicas marcianas" i "El Flechazo", entre d'altres. Abans de la seva prematura desaparició va dirigir el programa "On vols anar a parar?" de Catalunya Ràdio.

Les quatre emissions recuperades de "Crònica d'aStÚRIAs" van sortir en antena els mesos d'octubre, novembre i desembre de 1991. A partir d'ara es podran escoltar en format MP3 a l'apartat Àudios del web de l'emissora municipal surienca.

Ràdio Súria es proposa recuperar emissions d'altres programes històrics per tal de posar-les a l'abast de tothom i contribuir a la preservació del patrimoni sonor d'aquest veterà mitjà de comunicació local. És per aquest motiu que convida a antics col·laboradors a facilitar enregistraments de programes, entrevistes i altres documents que formin part dels seus arxius personals, amb l'objectiu de digitalitzar-los i publicar-los de forma permanent en el web de l'emissora.
Arxivat a