La Fira de l'Aixada aguanta la competència dels carnavals i altres festes

La fira estrena amb èxit l'ampliació al carrer Vilanova i la plaça Gispert

Redacció
26 de febrer del 2017
Actualitzat el 27 de febrer a les 9:35h
El bisbe Galceran Sacosta al Parc de la Seu
El bisbe Galceran Sacosta al Parc de la Seu | Pere Fontanals
La Fira de l'Aixada s'ha tornat a convertir aquest cap de setmana en un dels actes de més volada del calendari festiu de Manresa, malgrat la coincidència, enguany, amb carnavals, la Festa de l'Arròs de Sant Fruitós i altres actes importants de la Catalunya Central. L'obertura del carrer Vilanova i la plaça Gispert ha estat un èxit, i el centenar llarg d'espectacles, activitats i tallers han lluït més que mai.

L'ampliació de l'espai, a proposta de veïns, entitats i comerciants de la zona, s'ha concretat en diferents activitats: el col·lectiu Viladomencs, format pels comerciants i veïns, ha ofert “El Tribunal” a uns infidels, i un concert de música antiga a càrrec d'Akash-ikà. A més, ha estat el punt de partida d'actuacions d'altres entitats participants, com Tradiball Endansa, que hi ha iniciat el seu cercadanses.

Una de les altres novetats han estat els cuireters del carrer del Balç, els Moravians, la cercavila dels ministrers, el Col·lectiu Jueus de l'Aixada, l'espectacle Baixem a la Ciutat o els Jocs del Dimoni. A més, també s'han renovat els actors i actrius que interpreten els personatges de la Fira.

El Parc e la Seu, la plaça Major, la plaça de Sant Ignasi Malalt, la plaça Milcentenari i la plaça Europa s'han omplert d'espectacles, balls i representacions que han viscut una millora qualitativa respecte d'altres anys.