La funcionària sospitosa de falsificar l'examen del seu fill nega els fets davant el jutge

A partir d'ara, tant la fiscalia com l'Ajuntament demanaran una prova pericial cal·ligràfica de l'examen falsificat per determinar si la seva lletra es correspon amb la d'ella

Redacció
26 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:20h
La Florinda, seu de Recursos Humans de l'Ajuntament
La Florinda, seu de Recursos Humans de l'Ajuntament | AjM
L'excap de Recursos Humans de l'Ajuntament de Manresa i mare del candidat a entrar a la borsa de treball de l'Ajuntament de qui era la prova manipulada és l'única persona investigada per la falsificació de l'examen d'accés, segons ha informat Regió7.

La investigada va negar davant del jutge l'autoria dels fets, mentre que el seu fill, en qualitat de testimoni, es va negar a declarar al·legant el seu parentiu directe amb la imputada. També han declarat com a testimonis altres treballadors de l'Ajuntament que no han pogut aportar cap prova sobre la presumpta falsificació de l'examen, ja que la substitució de l'examen es va produir mentre estava sota custòdia de les oficines de Recursos Humans, i ningú no ho va presenciar directament.

A partir d'ara, tant la fiscalia com l'Ajuntament demanaran una prova pericial cal·ligràfica de l'examen falsificat per determinar si la seva lletra es correspon amb la de la funcionària investigada. En el seu moment l'Ajuntament ja va analitzar la lletra de l'examen, però no compta com a prova pericial ja que només ho va fer per determinar que no corresponia amb la lletra del candidat, i així apartar-lo del procés de selecció.

La notícia, que va avançar en primíciaNacióManresa el 28 de setembre, data de l'estiu de 2016 quan una funcionària de l'Ajuntament va comprovar que algú havia substituït l'examen d'un dels candidats en una prova per accedir a una plaça laboral de l'Ajuntament. Poques hores més tard de l'aparició de la notícia a NacióManresa, l'Ajuntament emetia un comunicat en que explicava que havia portat el cas als jutjats davant la sospita que un "examen que es va corregir per part de l'òrgan de selecció no era el que l'aspirant va entregar a la finalització de l'exercici".

També va afegir que "tenint en compte que va transcórrer un període de temps suficient entre el moment de la recollida de l'examen i el de la seva correcció en què l'expedient va estar ubicat a les dependències municipals del servei de recursos humans", s'hauria pogut produir el canvi en aquestes dependències. Actualment, la funcionària sospitosa es troba en baixa laboral, després que l'Ajuntament la canviés de departament.