Queixes perquè els busos de Barcelona mai no paren a Palau Reial al vespre

Els usuaris de la zona universitària de la Diagonal denuncien que els combois de les 20.30 i de les 21.00h sempre passen de llarg de la parada perquè van plens

Cua de persones a la parada de Palau Reial, just després que l'últim bus hagi passat ple
Cua de persones a la parada de Palau Reial, just després que l'últim bus hagi passat ple | Judit Soler
23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:56h
Els usuaris de la parada de Palau Reial a Barcelona de la línia Barcelona-Olesa-Manresa estan farts que els autobusos que surten de la capital catalana a 2/4 de 9 i les 9 del vespre sempre passin de llarg de la seva parada, a la zona universitària de la Diagonal, perquè van plens, i Monbús, a diferència del que passava amb l'anterior concessió, no autoritza que els viatgers vagin de peu, ja que el trajecte passa per l'A2.

El fet és que a aquestes hores del vespre, els autobusos s'omplen en les parades prèvies de Ronda Universitat, Còrsega i Maria Cristina, i quan arriben a Palau Reial ja no queda cap seient lliure i el conductor ni tant sols no para. Aquest fet, segons denuncien els usuaris, passa amb l'autobús de les 20.30h, que hauria de fer parada a Palau Reial a les 20.42h, i també amb el de les 21h, que hauria de ser a aquesta parada a les 21.12h. "Els passatgers que no poden pujar al primer autobús s'acumulen amb els que arribem per al segon", apunta una usuària. De manera que han d'esperar al bus que passa a 3/4 de 10 de la nit de manera que arriben a Manresa gairebé a les 11.

"Si fos un tema puntual, podríem entendre-ho, però passa cada dia", apunta. "Ahir mateix [en referència a dimecres] érem 20 persones esperant el bus de les 21.12h, i va passar de llarg", continua. I el pitjor de tot és que "a les 21.42h, quan va arribar un autobús de dos pisos que, evidentment, anava mig buit", assenyala un altre. En algunes ocasions fins i tot les línies anteriors també van plenes "i hem de veure passar autobusos i la gent es va acumulant".

"Preveïent que a aquesta hora sempre hi ha acumulació de gent esperant a les parades, no poden fer passar en un dels dos viatges col·lapsats un autobús de dos pisos", es pregunta. "O programar un nou autobús que cobreixi la línia cada quart d'hora en comptes de cada mitja hora encara que només sigui entre els de 2/4 de 9 i les 9 del vespre...".

Entre 2/4 de 9 i les 9 del vespre es concentra tota la gent que treballa a Barcelona o hi estudia en el torn de tarda, i que viu a Olesa o a Manresa i torna cap a casa, de manera que, mentre que en els altres horaris els combois tenen una ocupació normal, els dos del vespre sempre van plens fins a la bandera, i mai no s'aturen a l'última parada de Barcelona, just quan finalitzen les classes universitàries de tarda.