Una petició popular demana llibertat per a l'acusat d'arrencar el rètol de Sallent

L'individu mentre arrencava el rètol de Sallent
L'individu mentre arrencava el rètol de Sallent | Youtube
Redacció
21 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:46h
El reaccionari portal de peticions populars Hazteoír recull des de dilluns una demanda per a que l'autor de l'acte vandàlic que va acabar amb el rètol de l'entrada de Sallent arrencat i llançat en un marge de la carretera sigui posat en llibertat després que el jutge decidís decretar el seu reingrés al Centre Penitenciari de Lledoners revocant el tercer grau penitenciari de què gaudia.

La Policia Local de Sallent va obrir diligències el passat 12 de febrer arran d'un vídeo penjat en Youtube (ara retirat) en el qual s'hi veia un home violentant un rètol d'entrada a Sallent on hi apareixia també el de Municipi per la independència. Un cop finalitzada la instrucció, la policia va traslladar les diligències a seu judicial apuntant que, segons la seva investidació, l'autor de l'acte vandàlic era Raul M. P, veí de Manresa i conegut per ser un actiu reivindicador de la unitat d'Espanya. Per això mateix, les diligències policials concloïen que, a més a més, calia valorar l'agreujant d'odi en la seva acusació.

Raul M.P., però, es trobava en tercer grau penitenciari després de complir part de la condemna de 10 anys que li havien imposat per delictes de robatori i contra la salut pública (tràfic de substàncies estupefaents). Vista aquesta acusació contra ell i d'altres prèvies que existien, el jutge va anular el tercer grau i va dictar el seu reingrés a presó, que es va produir el passat 15 de febrer.

Obviant aquests fets, la petició popular en el web Hazteoir explica els fets com si Raul M.P. hagi estat empresonat per arrencar un rètol de Municipi per la independència, acusant la justícia de tenir una "doble vara de mesurar dels independentistes... tot el que és espanyol ho ataquen". Ara per ara porta 195 firmes.