S'enceten els dies dels actes centrals de la Festa de la Llum

Dilluns s'encén la Nova Llum al Centre Històric i es dona el tret de sortida als Jardins de Llum; i dimarts, dia de La Llum, es durà a terme el tradicional seguici d'autoritats i la solemne concelebració eucarística a l'Església del Carme.

Aquest dilluns torna l'Encesa de la Nova Llum
Aquest dilluns torna l'Encesa de la Nova Llum | Àlex Gómez Ribera
Redacció
19 de febrer del 2017
Actualitzat a les 23:57h
Dilluns i dimarts seran dos dies plens d'activitats d'allò més simbòliques i referents de la Festa de la Llum. Tot un seguit d'activitats relacionades amb la llum i l'aigua s'aniran desplegant pel Centre Històric de Manresa. D'una banda, dilluns al vespre, a les 7, s'encendrà la Nova Llum al centre històric; milers d'espelmes il·luminaran el nucli antic de la ciutat. Posteriorment, entre les 7 i les 10, s'encetaran els Jardins de Llum, en què es podrà seguir un itinerari d'art, llum i aigua pel centre històric. Seguidament, hi haurà la processó d'espelmes (a l'església del Carme) i l'arribada de la Llum, l'Aigua i la Concòrdia a la Plaça dels Infants. A més a més, també hi haurà la segona marxa de les Cinc Mil Canes, una caminada popular amb torxes que començarà a les 17h al Parc de l'Agulla i que arribarà a l'església del Carme.

Al vespre, a les 8, hi haurà el Misteri de la Llum, un teatre litúrgic a semblança medieval que es farà a l'església del Carme. I per acabar amb més teatre, a dos quarts de 10 del vespre se celebrarà La Màgia del Kursaal, a la Sala Gran del mateix teatre, tot i que des de dijous passat ja s'han exhaurit totes les entrades.

Dimarts, dia del seguici

El tradicional seguici d'autoritats tindrà lloc el dimarts, Dia de la Llum. A un quart d'11 sortirà des de l'Ajuntament i arribarà a l'església del Carme, on se celebrarà, a dos quarts, una solemne concelebració eucarística presidida pel Pare Abat de Montserrat. A continuació, la colla castellera Tirallongues carregarà un pilar de quatre a les mateixes escales del Carme. Finalment, el seguici d'autoritats desfarà el camí per retornar fins a la Plaça Major. Allà, s'hi faran activitats diverses: una tronada, una ballada de cavallets, nans, gegants... i també sardanes.

Al matí, però, també s'hi podran fer altres activitats, com les visites al carrer del Balç, fins les 14h, a un preu de tres euros i gratuïtament pels menors de 8 anys.

Finalment, a les 7 de la tarda se celebrarà un concert a l'església del Carme emmarcat en el 18è Memorial Maria Comas, a càrrec de la Coral Font del Fil i l'Agrupació Coral de Talamanca. A la mateixa hora començarà l'emissió del programa Islàndia de RAC1, amb Albert Om, en directe des de l'auditori Plana de l'Om (entrada lliure).