La Carpa del Riu tancarà portes l'estiu de l'any que ve

El ple va desestimar el recurs de reposició de l'explotador per ampliar la concessió i el govern es va comprometre a integrar l'espai en el Parc del Cardener

17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 22:08h
Carpa del Riu, al Parc del Cardener de Manresa
Carpa del Riu, al Parc del Cardener de Manresa | GSV
El ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous va aprovar per unanimitat desestimar el recurs de reposició interposat contra la negativa a ampliar la concessió de la Carpa del Riu que venç el 5 d'agost de 2018. L'explotació de la sala de festes de la Carpa del Riu es basa en una concessió a 25 anys que es va atorgar l'agost de 1993 i que, com recull en les seves clàusules, "és improrrogable", de manera que venç el 2018.

En un primer moment, la societat Carpes i Rius, SL, que és qui explota la concessió, va demanar a l'Ajuntament l'ampliació d'aquesta fins a 2019 a canvi de futures millores en l'espai que l'ajudarien a integrar-se en el passeig del Riu. L'empresa considerava que, malgrat que la concessió va ser atorgada el 1993, no es va poder començar a explotar fins a l'any següent.

La Junta de Govern Local de novembre de l'any passat va desestimar la petició perquè entenia que les clàusules de la concessió deien que el termini és de 25 anys des de la data de notificació de la concessió, i que la concessió "és improrrogable". Davant d'aquesta negativa, l'empresa va presentar un recurs de reposició al ple que aquest va tornar a desestimar amb el vot de tots els regidors.

Davant de les preguntes tant de Felip González, del PSC, com de Jordi Masdeu, de la CUP, el regidor de Planejament i projectes urbans i Entorn Natural, Marc Aloy, va assegurar que l'espai que ara ocupa la Carpa del Riu "forma part del Parc del Cardener" i que en conseqüència d'això, actuarà el govern.

Contra aquesta resolució, a l'empresa només li queda la via judicial, mitjançant la interposició d'un contenciós administratiu. Malgrat tot, cal considerar que la concessió es considerarà extingida en plena temporada d'estiu -el 6 d'agost de 2018-, que és quan més opera la Carpa del Riu, de manera que es pot donar una solució que satisfaci a les dues parts sense haver d'anar als jutjats.