La PAH Sant Fruitós aconsegueix que s'instal·li un comptador d'aigua en un pis ocupat

El passat 7 de febrer es va fer efectiva la signatura del contracte amb Aigües de Manresa per a un habitatge de Calders on hi conviuen tres adultes i dues menors en situació irregular

Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:46h
La PAH Sant Fruitós aconsegueix signar el primer comptador d'Aigües de Manresa per a ús social. El passat 7 de febrer es va fer efectiva la signatura del contracte de subministrament d'aigua a un habitatge de Calders on hi conviuen tres adultes i dues menors en situació irregular.

Aquest habitatge, que forma part de l'Obra Social de la PAH va ser recuperat fa 3 mesos i està a l'espera que la propietat, Blakstone amb la seva gestora Anticipa, ofereixi un lloguer social a la família. Aquest és el primer cas que es dóna a Catalunya d'alta d'un subministrament en un habitatge ocupat seguint les recomanacions de la Llei 24/2015 de protecció a les famílies en risc d'exclusió residencial relativa a la garantia de subministraments bàsics a aquestes.

Aigües de Manresa, en col·laboració amb serveis socials, ha arribat a un acord amb la família i la PAH Sant Fruitós segons el qual, aplicant el nou protocol aprovat fa menys d'un any, instal·len un comptador “d'ús social” durant un període d'un any mentre la família regularitza la seva situació. Segons la portaveu de PAH Sant Fruitós “estem molt contentes d'haver assolit aquest contracte que pot servir d'exemple per a altres consistoris i companyies de subministraments”. Ha afegit que també “valorem molt positivament l'actitud d'Aigües de Manresa de comprensió i solidaritat amb la situació de la família i els esforços per part de serveis socials de l'ajuntament de Calders".

Recorden que fa menys d'un any que va néixer aquesta nova PAH al territori i ja han signat 6 dacions totals, 1 reestructuració amb quita fins el final de la hipoteca i 6 lloguers socials aplicant la llei 24/2015.