Carolina Garcia i el gremi dels pagesos guanyen al 9è Torneig de Carcassonne de la Llum

Els tres primers classificats del 9è Torneig de Carcassonne
Els tres primers classificats del 9è Torneig de Carcassonne | CAE
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:17h
Carolina Garcia, membre del Club Amatent de Sant Vicenç dels Horts, es va proclamar com a guanyadora per segon any consecutiu del Torneig de Carcassonne de la Llum que organitza el Club del Joc del CAE. Miquel Jornet, membre de la mateixa entitat i segon classificat de la nit, i Mª del Mar Quintana, en tercera posició, van completar el podi de la novena edició d'aquesta competició.

El 9è Torneig de Carcassonne es va celebrar el dijous, 16 de febrer, al Cafè del Taller i hi varen participar 32 persones, un terç de les quals provenien d'altres localitats: Barcelona, Montcada i Reixac, La Roca del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Gavà, Sant Andreu de la Barca, entre altres poblacions de la província de Barcelona. D'acord amb el nivell de participació, enguany els tres participants que han pujat al podi s'han guanyat una plaça al Campionat Estatal de Carcassonne, que se celebrarà a Madrid aquest estiu.

D'altra banda, la novetat de la 9a edició del torneig ha estat la competició per gremis. L'objectiu del Club del Joc era fomentar l'esperit de competició en equip entre quatre grups establerts, que durant tota la nit anaven seguint la classificació per gremis i desconeixien la classificació individual. Al final de la nit, el gremi dels pagesos encapçalava la classificació, seguit dels teixidors, els comerciants i, per últim, els sabaters.

Durant dues hores, els participants van jugar tres partides de quatre jugadors, un representant de cada gremi, i van poder gaudir al llarg de les tres rondes de les diferents expansions del joc que el Club del Joc ha creat al voltant del misteri de la Llum de Manresa. Mentre que les expansions de La Misteriosa Llum i El Bisbe Galzeran van ser presents a les tres partides, a la primera es va jugar també amb El Rei Pere III, a la segona va ser el torn de La Reina Sibil·la i a la tercera es va tancar el torneig amb La Pesta Negra

El Torneig de Carcassonne és una de les activitats que el CAE aporta al programa d'actes de les Festes de la Llum 2017. Es va incorporar a aquestes festes l'any 2009, justament l'any en que el CAE en va ser l'entitat administradora. A través de la web del CAE es pot consultar tota la classificació i la resta d'informació.