Càlid homenatge a Olga Roig en el 50è aniversari de la seva Escola de Ballet

Dues-centes persones han assistit a l'acte en que s'ha projectat la pel·lícula "Ballerina" als Cinemes Bages Centre

Assistents a l'homenatge a Olga Roig
Assistents a l'homenatge a Olga Roig | GermàC
Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:51h
El complex dels Cinemes Bages Centre de Manresa ha aplegat pràcticament dues-centes persones en una sessió especial on s'ha projectat la pel·lícula Ballerina per commemorar el 50è aniversari de l'Escola de Ballet Olga Roig de Manresa. Diverses generacions de ballarins que s'han format a l'escola manresana han volgut retre aquest petit i sentit homenatge a la tasca pedagògica que ha fet Roig en aquests 50 anys de dansa a la Catalunya central.

La festa tenia un punt de sorpresa, ja que la fundadora de l'escola no en sabia res, i a l'entrar a la sala, juntament amb el seu marit Mingo, ha rebut un càlid i llarg aplaudiment de tota la sala, que ha fet emocionar a la pròpia Roig. Un esdeveniment organitzat per la Laura Bataller, que també ha dirigit unes paraules d'agraïment a la que ha estat una font d'inspiració dels tots els assistents a la sala, durant tots aquests anys.

També han dirigit unes paraules a Roig, la mare de la ballarina Alba Nadal (que no ha pogut assistir a l'acte ja que està treballant a la Royal Danish Ballet) i el jove ballarí Guillem Cabrera, que està estudiant a la Royal Ballet School de Londres. El treball de Roig al capdavant de l'escola ha donat molts fruits, ja que molts dels seus ballarins han seguit el camí del ballet, com Clàudia Aligué, Biel Torra, Estel Tomassa, Aina Torner, entre d'altres. Al finalitzar la pel·lícula, tots els assistents s'han desplaçat al vestíbul del recinte dels cinemes, on s'hi havia preparat un pica pica, entre les abraçades i les paraules d'efecte cap a Roig.
 

El jove ballarí Guillem Cabrera amb Olga Roig. Foto: GermàC