Arran, Acció Lila i Endavant inicien una campanya contra el «feminicidi»

Aquest divendres al vespre organitzen una xerrada sobre l'amor romàntic

Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:35h
Els col·lectius Arran Manresa, Acció Lila i Endavant Bages comencen aquest divendres una campanya de resposta a la violència masclista, als "feminicidis", que ha de durar tot el 2017. L'Ateneu la Sèquia acollirà a partir de les 8 del vespre una xerrada centrada en l'amor "romàntic".

Aquesta campanya respon "a la necessitat de donar una resposta als feminicidis, que vagi més enllà de la denúncia, i que visibilitzi i combati el conjunt de mecanismes socials i polítics que ho possibiliten i avalen". Els col·lectius consideren que "partint de la constatació que la seva denúncia sovint ens condueix a la impotència, en tractar-se d'un fenomen que, tot i tenir una plasmació molt concreta i cruenta en forma d'assassinat, és fruit d'un sistema ideològic, el patriarcat, que actua en els plànols material i simbòlic, que són els que cal identificar i desmantellar". 

Per tal de treballar tots aquests àmbits, la campanya ha estat dividida en diferents trams. El primer estarà centrat en l'amor romàntic i comença aquest divendres. L'amor "se'ns presenta com un llibre d'instruccions que ens marca i delimita com hem de ser, viure i sentir".