Els pregons obren els actes institucionals de la Llum, aquest divendres

Al matí tindrà lloc el pregó infantil, protagonitzat per l'alumnat de sisè de primària de les escoles L'Espill i La Sèquia; al vespre se celebrarà el pregó institucional, a càrrec d'Ignasi Ribas, investigador de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya i del CSIC

Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:32h
El científic manresà, Ignasi Ribas, protagonitzarà el pregó de la Llum
El científic manresà, Ignasi Ribas, protagonitzarà el pregó de la Llum | Arxiu particular
Aquest divendres s'enceta el gruix d'actes institucionals de les Festes de la Llum de Manresa, si bé l'activitat ja es va iniciar el 10 de febrer passat. D'una banda, al matí tindrà lloc el pregó infantil, i de l'altra, al vespre se celebrarà el pregó institucional.

Les escoles L'Espill i La Sèquia seran les encarregades de fer el pregó infantil, que serà a les 11 del matí. L'alumnat de sisè donarà forma a l'acte a través d'una representació. Hi intervindran també l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i Montserrat Pedreira, directora d'Estudis d'Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de la Fundació Universitària del Bages, entitat administradora de la Festa de la Misteriosa Llum d'enguany.

L'acte finalitzarà amb el Cant dels Goigs de la Llum, a càrrec de tots els alumnes de les dues escoles, i sota la direcció musical de Laia Prat, mestra de música de l'escola La Sèquia.

El pregó institucional, al vespre

A les 8 del vespre se celebrarà el pregó institucional de les Festes de la Llum al Saló de Sessions de l'Ajuntament. Enguany, a càrrec d'Ignasi Ribas Canudas, investigador de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya i del CSIC.

Joan Calmet, tinent d'alcalde i regidor delegat de Turisme i Festes, donarà pas als parlaments. Posteriorment, Valentí Martínez, director de la Fundació Universitària del Bages, pronunciarà unes paraules sobre els objectius de la Festa i l'elecció del pregoner, i l'acte clourà amb el parlament de l'alcalde, Valentí Junyent, i amb el Cant dels Goigs de la Llum a càrrec de la Capella de Música de la Seu, dirigida per Mireia Subirana.

Tots dos actes es podran seguir en directe pel web de l'Ajuntament i també en directe des del consistori. S'hi habilitaran cadires i una televisió a la Sala de les Columnes per aquelles persones que s'hi vulguin acostar.

Més actes institucionals

Els actes institucionals continuaran el dia 21 de febrer a un quart d'onze del matí, amb el seguici d'autoritats, que anirà des de l'Ajuntament fins a l'església del Carme, on se celebrarà la solemne concelebració eucarística, presidida pel Pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler.

Tot seguit, es farà una pujada i baixada del pilar de quatre a les escales de l'església i, finalment, el seguici d'autoritats desfarà el camí des de l'església fins a la Plaça Major.