La 2 de PxC a les eleccions de 2015 a Manresa, condemnada per falsificar una signatura

Thais Vázquez ha arribat a un acord amb la fiscalia per evitar el judici i rebaixar la pena de presó i la multa

14 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:04h
Thais Vázquez, a la dreta, i el cap de la llista de PxC a les municipals de 2015 a Manresa, Sebastià Llort
Thais Vázquez, a la dreta, i el cap de la llista de PxC a les municipals de 2015 a Manresa, Sebastià Llort | PFB/FB
La número 2 de la llista de PxC a les eleccions municipals de Manresa de 2015, Thais Vázquez, ha assumit mitjançant un pacte amb la fiscalia haver falsificat la signatura d'una de les dues noies de Bellcaire d'Urgell que es van veure a la candidatura sense haver firmat cap paper. Les dues noies, que havien explicat el cas a través de NacióManresa [totes les notícies del cas] van presentar denúncia davant dels Mossos durant aquella campanya electoral.

El Jutjat Penal 1 de Manresa ha condemnat Vázquez a sis mesos de presó i a una multa de 1.080 euros després d'assumir en la seva declaració l'autoria de la signatura a partir del pacte que la seva advocada ha assolit amb la fiscalia per evitar anar a judici. La petició inicial de fiscalia era de 2 anys de presó i una multa de 3.200 euros, i es basava en l'anàlisi cal·ligràfica que Mossos tenia d'una de les signatures que confirmava l'autoria de la que va ser número 2 de PxC. D'aquesta manera Vázquez evitarà l'ingrés a presó al no tenir antecedents.

La sentència conclou que Thais Vázquez i una altra persona de la que es desconeix la identitat van falsificar la Declaració Jurada del Candidat per tal d'incloure aquestes dues noies de Bellcaire d'Urgell a la llista de Plataforma per Catalunya sense el seu consentiment. Les noies, que eren amigues de Vázquez, i li havien facilitat el seu DNI perquè els havia explicat que necessitava suports per ser a la llista, van ser situades en la posició 12 i 25 de la candidatura.

PxC a Manresa, encapçalada per Sebastià Llort, va ser la llista menys votada en aquelles eleccions municipals.