La santvicentina Elisa Arimany exposa al Museu de Montserrat

A la mostra es podran veure 18 peces de la col·lecció personal de l'artista que exemplifiquen l'essència del seu treball escultòric

per Redacció, Montserrat | 13 de febrer de 2017 a les 11:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Del 17 de febrer a l'11 de juny, l'Espai d'Art Pere Pruna del Museu de Montserrat presenta una mirada retrospectiva a l'obra de l'escultora de Sant Vicenç de Castellet, Elisa Arimany. "La força d'una idea" és el títol de la mostra, comissariada per Francesc Miralles, en la qual es podran veure 18 obres de la col·lecció personal de l'artista, que plasmen l'essència del seu treball escultòric: algunes obres de la sèrie Pressions juntament amb peces de la sèrie Catedrals exemplifiquen l'humanisme que traspua tota la seva obra: l'opressió i la llibertat junt al sentiment d'espiritualitat que mou la vivència de l'home. A nivell tècnic, la contraposició de materials i la línia recta són la constant en tota la seva producció. La inauguració de l'exposició tindrà lloc aquest divendres a dos quarts d'una del migdia.
 

De formació autodidacta, Elisa Arimany va començar la seva carrera artística com a ceramista, i ben aviat va incorporar altres materials com la pedra, el ferro i el paper fet a mà. Combina l'escultura de format petit i mitjà amb peces monumentals a l'espai públic. De fet, les seves creacions són presents a ciutats i museus a nivell internacional -ha exposat en nombroses ciutats d'Europa i als Estats Units i té nombroses escultures públiques. La seva escultura és fonamentalment abstracta i es caracteritza per la recerca constant d'un humanisme profund que interpel·la els grans interrogants de l'home actual, a partir de formes geomètriques carregades de simbolisme. Arimany combina la rotunditat de la pedra amb la fredor del ferro i la textura delicada de la ceràmica. La barreja de materials resultant i la sensibilitat de l'artista es fan paleses en aquesta selecció.
 

 

Participació