Unes tres-centes persones es concentren a Súria contra la violència masclista

L'agressor, de 82 anys, continua ingressat a Sant Joan de Déu després d'intentar-se suïcidar

Redacció
08 de febrer del 2017
Actualitzat el 09 de febrer a les 20:52h
Concentració davant de l'Ajuntament de Súria
Concentració davant de l'Ajuntament de Súria | AjSú
Unes 300 persones s'han concentrat aquest dimecres a les sis de la tarda davant de l'ajuntament de Súria per condemnar el crim masclista que va tenir lloc aquest dimarts a la població, el primer de l'any a Catalunya. La regidora d'Igualtat del consistori surienc, Carme Besa, ha llegit un manifest de rebuig a la violència masclista i els assistents han fet un minut de silenci. El batlle de Súria, Josep Maria Canudas, s'ha mostrat satisfet per la resposta ciutadana i ha titllat de "fets aïllats" els dos crims que ha patit el municipi en tan sols tres mesos de diferència. El tràgic succés va tenir lloc dimarts al matí quan un home de 82 anys va assassinar presumptament a la seva dona, de 79, i després es va intentar suïcidar clavant-se un ganivet a l'abdomen. L'agressor continua ingressat a Sant Joan de Déu a l'espera de recuperar-se per passar a disposició judicial.

Prop de tres centenars de veïns han volgut mostrar aquest dimecres a la tarda el seu rebuig al crim masclista que va tenir lloc dimarts a Súria. L'acte, que ha començat a les sis de la tarda, ha consistit en la lectura d'un manifest i, tot seguit, els assistents han guardat un minut de silenci. Entre els concentrats hi havia l'alcalde de la població, Josep Maria Canudas; el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas; i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. Segons ha explicat el batlle surienc, el municipi andalús de Cabra, on hi resideix família de la dona morta, també ha convocat un minut de silenci per condemnar el succés. 

Els fets van tenir lloc aquest dimarts a un quart i mig de deu del matí en un habitatge del carrer Zurbarán de Súria. Una filla del matrimoni va avisar els Mossos d'Esquadra després de trobar-se la seva mare morta al llit i el seu pare amb un ganivet clavat a l'abdomen. El presumpte agressor va ser detingut pels Mossos i el van traslladar a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa on en aquests moments encara hi està ingressat. Un cop tingui l'alta hospitalària, l'home passarà a disposició del jutjat de violència sobre la dona de Manresa, que és qui s'ha fet càrrec del cas. 

Es dóna el cas que el domicili de la parella és al barri dels Joncarets, la mateixa zona on vivia l'anciana que es va trobar morta el mes de novembre passat amb signes de violència. Aleshores, la investigació dels Mossos va concloure que un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola, veí del municipi i que es va suïcidar hores després en un domicili de Piera, en va ser l’autor després d’asfixiar la víctima al garatge de casa seva.

L'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas, ha volgut deixar clar que el municipi és "tranquil i agradable per viure" i considera que els dos successos són "fets aïllats". "És veritat que en menys de tres mesos hem patit dos fets tràgics que ens han impactat molt, però no són habituals i feia quaranta anys que no ens trobàvem amb cap cas com aquest", ha assegurat Canudas. En aquest sentit, el batlle també atribueix a la casualitat que les dues víctimes visquessin al mateix barri i carrer i creu que "no hem d'anar més enllà i no podem atribuir-ho a motius socials, sinó a la malaurada casualitat". quest tràgic fet.
Arxivat a