El Govern condemna la mort d'una dona a mans del seu home a Súria

Munté reitera “la voluntat compartida amb el conjunt de la societat catalana de lluitar i eradicar aquesta terrible xacra"

Redacció
08 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:56h
El Govern ha condemnat la mort d'una dona a mans del seu home aquest dimarts al matí a Súria. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha volgut iniciar la seva intervenció en la roda de premsa posterior al Consell de Govern condemnant "enèrgicament", en nom del Govern, l'homicidi i ha expressat el més sentit condol a la família i amics de la víctima i també al poble de Súria. Munté ha reiterat "la voluntat compartida amb el conjunt de la societat catalana de lluitar i eradicar aquesta terrible xacra".

Des de l'Institut Català de les Dones, la seva presidenta, Teresa M. Pitarch, ha lamentat els fets i ha insistit la determinació del Govern en l'eradicació de la violència masclista. A través del Programa d'intervenció integral contra la violència masclista el Govern recorda que treballa amb l'objectiu d'acabar amb aquesta xacra i en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones, i els seus fills i filles.

Pitarch ha subratllat que tothom s'ha de posicionar "de manera clara" contra la violència masclista i "mostrar rebuig davant de la més mínima manifestació". "Tota la societat ha d'actuar contundentment fins que aconseguim una Catalunya lliure de violència masclista", ha reclamat.

La presidenta de l'Institut Català de les Dones també ha posat en relleu la importància d'avançar en la millora del coneixement i de la identificació de la violència masclista per poder prevenir-la. "Els assassinats són la punta de l'iceberg d'una violència molt més amplia, soterrada i fins i tot naturalitzada que encara costa d'identificar perquè és estructural i profunda", ha conclòs.
Arxivat a