Súria decreta un dia de dol per la mort d'una dona a mans del seu marit

Es tracta de la primera víctima de violència masclista de l'any a Catalunya

Redacció
08 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:07h
L'Ajuntament de Súria ha decretat un dia de dol per la mort d'una dona a mans del seu marit. A més, el consistori bagenc ha convocat una concentració per aquest dimecres a les sis de la tarda per rebutjar el crim. Es tracta de la primera víctima de violència masclista de l'any a Catalunya. Els fets han tingut lloc aquest dimarts al matí quan un home de 82 anys ha assassinat presumptament a la seva dona, de 79, i després s'ha intentat suïcidar. Els Mossos han rebut l'avís d'una de les filles del matrimoni a un quart i mig de deu del matí després de trobar-se la seva mare morta al llit i el seu pare amb un ganivet clavat a l'abdomen. El jutjat de violència sobre la dona de Manresa s'ha fet càrrec del cas.

La corporació municipal de Súria, formada per tots els grups polítics amb representació al ple de l'Ajuntament, ha fet públic un comunicat on condemna la violència de gènere i "tot acte de violència que atempti contra el dret a la vida de qualsevol persona". El consistori també ha volgut reiterar la necessitat que les persones que pateixin violència de gènere ho comuniquin al telèfon 900.900.120, "que roman actiu les 24 hores i no queda registrat a la factura".

El dia de dol oficial decretat per l'Ajuntament de Súria serà efectiu aquest dimecres 8 de febrer, el mateix dia que hi haurà una concentració "de dol i solidaritat" a les sis de la tarda davant de la casa de la vila. 
Arxivat a